A norvég Eliteserien 23. fordulójának záró találkozóját Stavanger városában a Viking Stadionban rendezik, ahol a házigazda Viking fogadja a vendég Mjøndalen alakulatát. Mivel a tavaszi-őszi lebonyolítású bajnokság lassan az utolsó negyedéhez közeledik, így minden mérkőzés kiemelt jelentőséggel bír. Nincs ez másként a hétfői találkozó résztvevőinél sem, hisz a hazaiak egy hosszú hajrával még a dobogós helyek közelébe is odaérhetnek, míg a vendégek célja egyértelműen az egyenesági kiesés elkerülése.

Remek formába került a Viking, hisz legutóbbi hat bajnokijából négyet megnyert és csak kettőt adott döntetlenre úgy, hogy ezeken a meccseiken 16 gólt szereztek. Tehát a támadószekciója igen csak rendben van Bjarne Berntsen alakulatának. Szerencsés helyzetben van a mester, mert Thorstvedt Kristian és Hoiland Tommy mellett a többiek is tevékenyen kiveszik a részüket a góltermelésből. Szinte kizártnak tartom, hogy ez a jó formába került támadó szekció ne tudja mattolni az amúgy is könnyen sebezhető vendégvédelmet.

A Mjøndalen pontosan fordított utat jár be mint a Viking. Belekerültek egy nagyon rossz szériába, melynek "megkoronázásaként" még a kupából is kiestek, így már egy ötmeccses nyeretlenségi szériát építettek ki maguknak. Privát véleményem szerint Hansen Vegard edző a legnagyobb ludas az utóbbi időszak eredménytelenségében. Legutóbbi mérkőzéseiken soha sem játszatta azonos szerkezetben a csapatát és láthatjuk, hogy az összeszokottság hiánya mit eredményez.

Egy foggal körömmel védekező vendégcsapat és egy megalkuvást nem tűrően támadó hazai csapat küzdelméből én a hazai győzelem mellett teszem le a voksom.

Viking - Mjøndalen: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp