Azt gondolom, hogy az a focicsapat, amelyik azt a Sergio Ramos nevű és labdarúgónak csúfolt senkiházit alkalmazza, megérdemelné hogy bárhol és bármikor kikapjon, de legalábbis ne nyerjen, ám sportfogadáskor azt szoktam vélelmezni, hogy nem árt félretenni pár pillanatra az érzelmeket és csakis az illető sportfogadási eseményre koncentrálni. Most is eképpen cselekszek, s bár az előbb említett focistaszerű lény miatt talán jobban tenném, ha nem foglalkoznék ezzel a Bajnokok Ligája-mérkőzéssel, minden ellenkezésem ellenére a Real Madrid hazai győzelmére tippelek.

Elvileg nem kellene nekem foglalkozni ezzel a meccsel, de az előző fordulóban elszenvedett - és megalázóan sima - vereségének köszönhetően az A-csoport utolsó helyén álló spanyol együttesnek ezúttal tényleg kötelező győznie a belgák elleni találkozón. Ugyanis amennyiben nem nyeri meg ezt a mérkőzést a Real Madrid, akkor nagyon-nagyon alaposan megnehezíti saját magának a továbbjutási dolgokat. Természetesen egy meglepetésnek számító "bukta" esetén sem lesz semmi veszve, hiszen azért mégis s Real Madridról van szó és nem valamelyik akármelyik másik együttesről. Úgy vélem, hogy ha gondban lesznek majd a spanyolok, akkor önerőből is zsinórban győzhetnek majd, vagy pedig, ha máshogyan már végképp nem megy, akkor a játékvezetők és/vagy az UEFA ismét "megsegítik" őket. Éppen ugyanúgy, mint ahogyan az elmúlt években már nagyon sokszor megtették ezt a "megsegítéses" dolgot a Real Madriddal kapcsolatban. Szóval: egyáltalán nem féltem én a madridiakat, hiszen végül mindenképpen tovább fognak jutni ők.

Ezzel a Real Madrid - Club Brugge találkozóval én "úgy vagyok", hogy talán már itt az ideje, hogy a sok-sok éven át az angliai foci legjobbjának számító belga Eden Hazard a spanyoloknál is megvillogtassa focitudását. Kedvelem Hazardot, s bár értetlenül álltam a klubváltással kapcsolatos döntése és az angol foci elhagyása előtt, azért remélem, hogy ezen országváltás után is megtalálja számításait. Tudatában vagyok annak, hogy én maximum csakis annyit tehetek, hogy tiszteletben tartom a döntését és a továbbiakban is szurkolok neki, ha úgy látom, hogy még megérdemli ezt a dolgot. Már csak feltételes módban lehet gondolni erre, mert lehet ő bármennyire kiváló focista, azért mégis az a Sergio Ramos nevű senkiházi csapattársa lett.

Marco Asensio és a francia Ferland Mendy, illetve a kolumbiai Eder Balanta és az uruguayi Federico Ricca fognak hiányozni a csapatokból. Ugyan mindkét gárda éllovas saját hazája focibajnokságában, ám színvonal tekintetében már egyáltalán nem lehet összehasonlítani a kettőt, annyira nagyon-nagyon sokkal jobb a Real Madrid. Ráadásul most nagyon fontos a hazaiaknak megszerezniük azt a 3 pontot.

Tipp: győz a Real Madrid.

Real Madrid - Club Brugge: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp