Óriási meglepetésre az újonc Famalicao vezeti a portugál pontvadászatot 7 fordulót követően a Benfica és a Porto előtt. Szintén meglepetés, hogy a két nagyvad rendszeres üldözője, a Sporting csupán a kilencedik, nyolc gyűjtött ponttal. Talán az már kevésbé meglepő, hogy az Aves a sereghajtó egyetlen győzelmével.

A Sporting CP szurkolói nem véletlenül türelmetlenek, a klub játékosállománya magasan a mezőny fölé emelkedik értékben (nyilván a Porto és a Benfica mögött harmadikként). Márpedig a Sporting ultráival vigyázni kell, nem is olyan régi az ominózus eset, amikor az egyesület edzőközpontjába betörve tettlegesen bántalmazták a játékosokat (többen ezért is távoztak a klubtól annak idején). És bizony ha a zöld-fehérek mélyrepülése folytatódik, nem szívesen lennék Sporting-játékos...

Már több, mint egy hónapja nem nyertek meccset, 1 döntetlen mellett 4 zakó csúfítja azóta a mérlegüket. Nem beszélve a szezon eleji Portugál SzuperKupa döntőről, ahol csúnya, 0-5-ös verést kaptak ráadásul a Benficától. Most még van két mérkőzésük a válogatott szünet előtt, hogy addigra valamelyest javítsanak a renoméjukon, előbb az Aves elleni idegenbeli bajnoki, majd a LASK Linz elleni hazai EL-meccs. Biztos vagyok benne, hogy még az eddigieknél is nagyobb balhék lehetnek a csapat körül, hogy nem húzzák be mindkét meccset Viettoék.

Ehhez ideális alany lehet a sereghajtó Aves, akiknél több mint tízszer többet ér a Sporting kerete a mérvadó Transfemarkt számai alapján. Ma szerintem nem hibázik a Sporting, erre egész korrekt ez az 1.47-es szorzó.

Aves - Sporting Lisbon: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp