Pekingben az ATP500-as tornán találkozik Murray és Berrettini

Berrettini szép szorgosan olyan szintre hozta idén a játékát, hogy idei remek szezonjával máris a Top10-et ostromolja, nem érdemtelenül. Idén megannyi tornadöntő és nem egy tornagyőzelem jellemzi útját jelenlegi ranglistás helyezése felé. Sikerei főleg a maihoz hasonló kemény borításon, illetve füvön voltak hangosak. A kisebb tornák mellett villantott Grand Slam-en is, legutóbb, a US Open-en egyenesen az elődöntőig menetelt (ahol Nadal állta útját az olasznak).

Murray jelenlegi helyzetét sokaknak nem kell bemutatni. Nagyon komoly műtéteken van túl a brit teniszező, akinek ez a játékán is meglátszik természetesen, ahogy azt az eredményei is tükrözik. Nem valószínű, hogy valaha a régi lesz, különösen igaz ez egyéni szereplését tekintve... Mert azért párosban egészen más terhelést jelent a játék (lásd a Bryan-tesókat, egyikük ugyanilyen műtéten esett át korábban, mint Murray).

Látva az idei Murrayt, aki elmondása szerint tünetmentesen tud dolgozni és készülni, azért nem vennék rá mérget, hogy túl sok szezon van még előtte egyéniben. Bármennyire is ragozza, hogy teljesen egészséges, a mozgásán valahogy mégis érződik, hogy nincs a toppon. A szerváin különösen érződik ez a dolog... Mindezt óriási akarással tudja ellensúlyozni, véleményem szerint ideig-óráig... Aktuális ellenfele viszont kellően stabil és kellően rendben van fizikálisan ahhoz, hogy ha egy hosszú meccsen is, de legyőzze Andy-t... A szorzó nem véletlen, egyértelműen underdog Murray, akinek most nem tart sokáig a pekingi túra, Berrettini győzelmét várom.

Murray, Andy - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp