A városi rivális otthonában játszik a CSZKA Moszkva, ami egy plusz löketet adhat az első számú fővárosi brigádnak. Már nem mintha sok kéne nekik, hiszen így is a liga 3. helyén állnak, úgy, hogy az SZKA 2-vel több meccset játszott eddig mint ők. Továbbra is azt kell mondanom, a CSZKA védelme valami félelmetes, a kapusposzton is. 11 meccs alatt mindössze 14 gólt kaptak, ami a legkevesebb a ligában, csak két csapat van rajtuk kívül 20 kapott gól alatt, a Vityaz és a Barisz. Kapuban Ilya Sorokin a top 5 kapus között van jelenleg a védési mutató tekintetében, átlagosan bekapott gólban pedig mindkét CSZKA kapus a top 5-ben van. Kaprizov, Grigorenko és Okulov olyan szinten termelik a pontokat, hogy 11 meccs alatt 33 pontot kapartak össze csak ők hárman.

A Szpartak jelenleg a 13. helyen áll, ami nem is rossz a két évvel ezelőtti teljesítményükhöz képest. Még azért meghatározó csapatnak nem lehet nevezni őket, de kétségtelenül egyre jobb formában vannak évről évre. Kapuban a cseh válogatott Hudaceket várnám kezdőnek, aki csak két meccsen védett idén, és szerintem pont az ilyen ellenfelekre pihentették. Rylov rendelkezik a legtöbb ponttal a csapatban (8). Hersley neve is ismerősen csenghet a KHL-t kedvelőknek, neki jelenleg 5 pontja van, és tőle mindenképp többet várnak.

A speciális játékhelyzeteket nézve, emberelőny kihasználásban nem sok eltérés van a két csapat között, a CSZKA jobb picivel, ami azért el is várható. Viszont az emberhátrányos védekezésben bődületes nagy a differencia. Azt nem is kell mondani, hogy a CSZKA vezeti a ligát több mint 95%-kal, a Szpartak viszont a mezőny vége felé kullog mindössze 77%-kal. Ami szintén fontos tényező lesz a holnapi meccsen, hogy a Szpartak a 3. legtöbbet szabálytalankodó csapat a ligában, ami a CSZKA ellen nagyon nem jó ómen. Egészen 2013-ig kell visszamenni, amikor utoljára a Szpartak meg tudta verni a (egyik) városi rivális CSZKA Moszkvát. Elnézve az idei évet, nagyon kevés esély van rá, hogy most törik meg a jég. Véleményem szerint ha nem is sok góllal, de a CSZKA még a rendes játékidőben le tudja zárni ezt a meccset egy győzelemmel.

Spartak Moszkva - CSKA Moszkva: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp