Nem kis pofonba szaladt bele az előző fordulóban az OTP Bank liga aktuális listavezetője a MOL Fehérvár csapata. Most, a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt lehetőségük van kiköszörülni a csorbát a Debrecen ellenében. Viszont a labdarúgásban vannak íratlan "törvényszerűségek", mely szerint "ha egy hosszabb veretlenségi sorozat után jön egy sitt, akkor a következő mérkőzésen döntetlen születik". Mivel láttam én már karón varjút, így ennek szellemében közelítek a mérkőzésre.

Kimondva, kimondatlanul a 2019/20-as magyar labdarúgó bajnokság legfőbb esélyese a MOL Fehérvár együttese. Nem is volt ezzel semmi gond egészen az elmúlt hét szombatjáig, mert magabiztos, néhol fölényes győzelmek kísérték Marko Nikolic csapatának az útját. Azután jött egy motivált Újpest és igencsak belerondított az idilli hangulatba. A 0:2-es vereségen túl a legnagyobb veszteséget egyik legjobbjuk, Huszti Szabolcs súlyos sérülése jelenti a fehérváriaknak. A 36 éves egykori válogatott középpályás egy ártalmatlannak tűnő szituációban olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy közel fél évet kell majd kihagynia. Pontrúgásai biztosan hiányozni fognak majd a csapatának, de ha rosszmájú akarnék lenni, akkor azt kell mondjam pótlása nem jelenthet gondot a szakvezetésnek, mert olyan mély és erős kerettel senki nem rendelkezik a hazai pontvadászatban, mint a MOL Fehérvár. Mindenesetre most kiderülhet hogy mennyi kurázsi van Marko Nikolic-ban. Ha sikerül visszavezetni az övéit a győzelmek ösvényére akkor rendben van a dolog, viszont ha nem, akkor Ő is csak egy "19 az az 1 híján 20" kategóriájú edző aki már most mehet a levesbe. A már említett Husztin kívül minden kulcsjátékosára számíthat a Mester, így a fehérvári szurkolók joggal várnak egy gálaelőadást kárpótlásként a csapattól.

A pillanatnyi formákat tekintve ehhez a gálához a debreceniek éppen ideális ellenfélnek bizonyulhatnak. Három győzelemmel kezdték a bajnokságot a hajdúságiak és már kezdték azt hinni, hogy a bab is hús, amire jött három kijózanító pofon. Fokozza Herczeg András csapatának gondjait, hogy a három vereségből kettőt otthon szenvedtek el, papíron gyengébb ellenfelek ellen. Úgy tűnik valami megpattant az addig olajazott gépezetben. Érzi a bajt a szakvezető is, mert mind szerkezeti, mind személyi változtatásokkal próbál belenyúlni alakulatába, eddig sikertelenül. Az hogy pont a listavezető ellen sikerülne eltalálnia az ideális megoldást? A válaszom egyértelműen nem.

A legtöbb amire képesnek tartom a jelenlegi Debrecent az az, hogy rámennek egy 0:0-ás döntetlenre és vagy sikerül vagy nem. Ennek figyelembevételével tettem meg a tippemet.

MOL Fehérvár - DVSC Debreceni: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp