Játszik-e vagy nem játszik Lionel Messi? - talán ez az ezzel a Bajnokok Ligája-mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdés. Mert hiszen amennyiben játszhat majd a zseniális argentin focista, akkor akár teljesen másik dimenzióba kerülhet az FC Barcelona játéka. Mint mindig, úgy most is annyira rengeteg a pletyka jellegű félinformáció a világ kimagaslóan legjobb labdarúgójáról, hogy vele kapcsolatban jobbára soha semmikor nem lehet "biztosra" menni. Az aktuális egészségi állapotáról, valamint arról, hogy játszat-e majd avagy nem, még kevésbé lehet bármi pontosat tudni. Egyelőre mindössze annyi tűnik valamennyire biztosnak, hogy az elmúlt időszakban sérült Lionel Messi, már úgy-ahogy, képesnek tűnik focizni és talán - ki tudja - vállalni fogja az ezen a meccsen való részvételt is. Talán. Majd meglátjuk.

Annyi azért már most is viszonylag biztosnak tűnik, hogy a francia Samuel Umtiti és a szintén francia Ousmane Dembele nem léphetnek pályára a hazaiaknál, de a katalánoknál még az sem zárható ki, hogy Jordi Alba is kihagyja majd a találkozót. A vendég olaszoknál az van, hogy a belga Romelu Lukaku és a holland Stefan de Vrij szerepeltetése kétséges, ám a többiek mindannyian teljesen egészségesek. Én arra tippelek, hogy majd Romelu Lukaku és Stefan de Vrij is valamilyen formában - csereként vagy akár még kezdőjátékosként is - jelen lesznek a meccsen.

Jut eszembe: Lionel Messi szintén sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az olasz FC Internazionale Milano elleni utóbbi meccseket, s így ha most némi lehetősége lesz a szereplésre, akkor ott lehet majd a pályán. A katalánok ellenfelét erősítő chilei Alexis Sanchez esetében pedig az lehet, ha játéklehetőséget fog kapni, akkor egykori csapata ellen játszhat majd. Ám azért ott szerintem sokkal esélyesebbnek tűnik a szereplésre a Romelu Lukaku és az argentin Lautaro Martinez által alkotott csatárpáros.

Az is eléggé biztosnak tűnik, hogy nagy csatára van kilátás. Én pedig abban reménykedek, hogy legalább 1 góllal jobbnak bizonyul majd ellenfelénél a házigazda katalán csapat.

Tipp: győz az FC Barcelona.

FC Barcelona - Inter: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp