Szerintem ez is tipikusan olyan mérkőzés, amelyik akár 1-1-es eredménnyel is végződhet, de akár még annak az eredménynek a fordítottjával is. Ám mivel én tényleg nem igazán szeretek döntetlenre fogadni, így az lesz, hogy megszavazok még egy újabb gólt a németeknek, remélem, hogy nem 1-1, hanem 2-1 lesz a végeredmény, s jobb híján az lesz, hogy szurkolok majd annak a RasenBallsport Leipzig álnéven ismert Red Bull Leipzig nevű csapatnak, hogy sikerüljön nyernie.

Az edző az egyik legfőbb ok arra, hogy a hazaiak győzelmére tippeljek. Nálam is nagyon fényes és ígéretes jövő előtt álló trénernek tűnik a 32 éves Julian Nagelsmann, s úgy vélem, hogy az idei Bajnokok Ligájának G-csoportja megfelelő "ugródeszkának" számíthat számára. Abban a G-csoportban az orosz Zenit Szentpétervár, a francia Olympique Lyon és a portugál SL Benfica az ellenfelei a németeknek, s ez a csoport tényleg jó "kiugrási" lehetőség lehet Julian Nagelsmann számára. Főleg úgy, hogy - legalábbis nagyon úgy tűnik nekem - az éllovasi pozícióért vívandó harcban jobbára csak a francia gárda lehet az RB Leipzig ellenfele. Vagyis azt próbálom mondani, hogy ennél az RB Leipzig - Lyon meccsnél éppen az lesz a tét, hogy valószínűleg az a csapat lesz majd végül a BL-es G-csoport 1. helyezettje, amelyik együttes jobban "jön ki" a Lipcse és Lyon közötti párharcból. Azaz: amennyiben Julian Nagelsmann edző csoportgyőztes akar lenni, akkor mindenképpen kötelező neki megnyerni ezt a mérkőzést. Főleg úgy, hogy ezúttal neki hazai pályán rendezik és a lipcsei Red Bull Arena lesz a helyszín.

A másik ok a hazai győzelemre való tippelésre éppen a két csapat jelenlegi formája. Nekem úgy tűnik, hogy pillanatnyilag jobb formában van a lipcsei csapat, mint a saját hazája bajnokságát jól kezdő, de augusztus végén "hullámvölgybe" került Olympique Lyon. Emiatt az RB Leipzig már némi előnybe is került a Bajnokok Ligájában, hiszen amíg az előző fordulóban a németek győzni bírtak idegenben, Lisszabonban, a Benfica otthonában, addig a franciák hazai pályán sem tudtak nyerni és csak 1-1-es döntetlent játszottak az orosz Zenittel.

A hazaiaknál négy hiányzó lesz (Kevin Kampl, Patrik Schick, Tyler Adams és Hannes Wolf), míg pedig a vendégeknél senki sem hagyja ki ezt a meccset. Ám úgy vélem, hogy nem annyira jelentősek azok a hiányzások, hogy a győzelem elérésében hátráltassák Julian Nagelsmann edző csapatát.

Tipp: győz az RB Leipzig.

RB Leipzig - Lyon: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp