A brazil Alisson kapus, a kameruni Joel Matip, a koszovói származású svájci Xherdan Shaqiri és Nathaniel Clyne, illetve a német Alexander Walke, a horvát Marin Pongracic és a francia Antoine Bernede fognak hiányozni a csapatokból. A hazai hátvéd Joel Matip cseréje valószínűleg a 22 évesen angol válogatott Joe Gomez lesz, míg a vendégeknél vélhetően az fog történni, hogy a tehetséges norvég csatár, az előző Bajnokok Ligája-fordulóban a belga Genk csapata ellen három gólt szerző Erling Haaland a kisebb sérülése ellenére kezdőjátékos lesz. És utána, nyilván, meglátják majd, hogy bírja-e a meccs végéig vagy le kell majd cserélni őt.

Ami viszont mindenképpen örömteli dolog, legalábbis nekem és bizonyára még nagyon-nagyon-nagyon sokan másoknak is az, az pedig az a dolog, hogy a magyar válogatott Szoboszlai Dominik szinte biztosan a Red Bull Salzburg egyik kezdőjátékosa lesz a liverpooli Anfielden.

A házigazdák középpályás sorát vélhetően a holland Georginio Wijnaldum, a brazil Fabinho és az angol állampolgárságú LFC-csapatkapitány Jordan Henderson fogják alkotni, de igazából nem érdemes biztosra venni ezt a dolgot, hiszen éppen a középpályásoknál bír a legtöbbet variálni Jürgen Klopp német menedzser. Ám cserében az viszont szinte biztosra mondható, hogy a szenegáli Sadio Mane, a brazil Roberto Firmino és az egyiptomi Mohamed Salah alkotta, alaposan megszokott és roppant gólerős trió lesz az FC Liverpool csatársorában.

A hazai együttes vereséget szenvedett az előző fordulóban, Nápolyban, s mivel BL-címvédő létére még egyetlen pontja sincs az E-csoportban, most ajánlatos lesz nyernie az osztrákok elleni mérkőzésen. Korábban az volt a tervem, hogy mivel a Red Bull Salzburg igencsak gólerős csapatnak számít, s közben a házigazdák kapujában a spanyol Adrian kapus helyettesíti a nagyon magabiztos Alissont, erre a meccsre "2.5 gól felett" lesz a tippem. Ugyanis az van, hogy szerintem Adrian inkább bravúrkapus, mintsem az a megbízható hálóőr, aki Alisson lenne és aki már egyre jobban kezd hiányozni a "Vörösöknél". Ám végül mégis lebeszéltem magam az előbb említett tippről és a sima hazai győzelemre változtattam. Nemsokára pedig kiderül majd, hogy jól tettem-e avagy nem.

Tipp: győz az FC Liverpool.

Liverpool - Red Bull Salzburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp