Hajnalban megkezdődik végre az NHL is egy Toronto - Ottawa meccsel elsőként. A Toronto magja (ér ereje, ha lehet így fogalmazni) egyben maradt a nyáron. Hazai oldalon Andersen várható kezdőkapusnak az első meccsen, aki .917-es átlaggal hozta a tavalyi NHL szezont. Az első szezonját leszámítva Auston Matthews minden évben hozta a pont/meccs átlagot, tőle a rajongók is és a csapat is sokat vár idén. Ahogy John Tavarestől is, aki az Islanders után szinte újjászületett és egy hihetetlen szezont produkált tavaly. A védelembe mindenképp nagy erősítésnek számít Cody Ceci, aki mindjárt megkapja az első Leafs meccsén a volt csapatát. Én még Jake Muzzintól várok fejlődést tavalyhoz képest, mert a 30 meccsen az a 11 pont nem volt túl fényes.

Az Ottawa Senators tavaly sem tartozott már a túl erős csapatok közé, és elnézve az idei keretet, most sem lesz nagyon másképp ez. Kapuban Anderson várható kezdőnek, aki sosem tartozott a legbiztosabb kezű kapusok közé. Elég csak azt nézni, hogy tavaly meccsenként átlagban 3.51 gólt kapott be, ami 82 meccsre lebontva iszonyatos mutató. Boedker, Ennis és Tkachuk jelentheti majd elől a halvány reménysugarat az Ottawa számára, mert ez a védelmet a liga egyik leggyengébbjének tartom, főleg úgy hogy Ceci átment Torontóba.

Véleményem szerint idén is sokkal jobb csapat a Leafs a Senatornsnál, és mióta Babcock átvette az irányítást, szemmel látható a fejlődés. Az igazán nagy differencia a védelemben van a hazaiak javára. A Leafs általában minden évben nagy elánnal kezdi a szezonnyitó meccset, talán még emlékezhetünk rá, mikor Matthews a bemutatkozó meccsén mindjárt egy mesterhármassal indított. Anderson a vendég oldalon a liga sereghajtói között van kapusposzton, talán csak a 2016-2017-es szezon volt némi kivétel. Szerintem a Leafs 4 góllal minimum megtömi ma a Senators-t. Az előszezon végét is jó formában zárták a hazaiak, de abból sokat nem lehet levonni. Mindenesetre a rendes játékidős hazai győzelem több mint valószínű hajnalban.

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp