Szeretem, amikor a bukik egy nyilvánvaló kimenetelt 30 százalék haszonnal lőnek be. Akárhogy nézem a Fradi soros EL-csoportmeccsét, a 1,5 overnek simán le kell esnie, írom is, hogy miért!

Mindkét szakvezető megfogalmazott a meccs előtt egy oltári nagy baromságot: „Ez nem a Bajnokok Ligája, ez az Európa Liga…., teljesen más lesz ez a mérkőzés, mint a BL-selejetezők voltak”. Hát kérem szépen mindenkivel tudatom, hogy ez is egy labdarúgó mérkőzés lesz, amit ugyanúgy gólokra megy, mint a nyári összecsapások. Akkor a két találkozón nyolc találat született (2:1, 2:3), s nem úgy tűnik, hogy változtatott volna stílusán a két alakulat. A bolgárok az edzőváltás után kiharcolták a „vigaszágon” a csoportkört, s mingyárást elkalapálták a CSZKA-t nem is akárhogy (5:1). Általános volt a vélekedés a sorsolás után, hogy az Espanyol mellett az oroszok az esélyesek a továbbjutásra, így hát meglepő az első forduló két eredménye.

Ritkaság számba ment szezon elején, ha le tudott hozni a 90 percet kapott gól nélkül az FTC. Azóta sokat javult a helyzet, mert hatszor is érintetlen maradt a magyar bajnok kapuja augusztus-szeptemberben (Suduva, Kaposvár, Diósgyőr, Paks, Iváncsa, Kisvárda). Ugye senki sem sértődik meg azon, ha azt mondom, hogy ezek a csapatok a Ludo szintjét nagyon messziről…Legutóbbi öt tétmeccsén 14-et vágott a bolgár bajnok, melyből Keserű ötöt vállalt. Anno a BL-párharcban sérülés miatt a Fradi ellen csak egy félidőt játszott a román gól gyáros. Van azonban rajta kívül is elég veszélyes támadó a vendégek keretében: Lukoki, Wanderson, Marcelinho és társai épp elég letörlesztenivalóval érkeznek Magyarországra.

Rebrov őszintén mondja el megéléseit. Az ukrán szakember világosan látja, hogy a magyar bajnokságban általában kapnak egy bekkelő ellenfelet, aki ellen fel kell borítaniuk a pályát, s rendre szenvednek. A szerencsével kiváló a viszonyuk (sőt talán másokkal is…), mert a ZTE, vagy legutóbb a Kisvárda is simán jó volt ellenük legalább az egy pontra…, sőt! Mindkettőt behúzta a Ferencváros, s ez a csapat mentális erejét mutatja. Igen ám, de a nemzetközi meccseken, más a forgatókönyv! Itt gyakorta beszorul az együttes, és Dvaliék a mindennapokban nem tapasztalt nyomás alá kerülnek. Viszont itt rendre kiderült, hogy Vargáékban van finesz, képesek gyors, veszélyes kontrákra, magyarul: Bennük van a gól!

Tudni kell, hogy az UEFA gólokra is fizet (talán érdemes így is nézni azt az 5:1 et!), tehát a csapatok érdeke – ha le akarnák sumákolni - , inkább a 3:3, mint a 0:0. A továbbjutásért folytatott harc még nyílt, ezért nem hinném, hogy ne lenne éles a meccs sőt. Mindenesetre úgy vélem, hogy itt 1:0-al nem lehet megszerezni a három pontot, s ha valamelyikük hátrányba kerülne, akkor biztosan bevállalja majd a nagyobb kockázatot. Szóval nálam ez a meccs nagyon fix 1,5 over!

Ferencváros - Ludogorets Razgrad: Gólok száma - Felett/alatt tipp