Az algériai Nabil Bentaleb és a belga Benito Raman, illetve a kapott piros lap miatt eltiltott spanyol Jorge Mere, a belga Birger Verstraete, Dominick Drexler és Christian Clemens fognak hiányozni a csapatokból. A hazaiaknál nem jelent problémát a két kimaradó játékos, viszont a vendégeknél már annál inkább gondok vannak, hiszen Christian Clemens kivételével mindhárom másik focista fontos "láncszemei" a kölni gépezetnek.

Tehát kapásból már ez az előbb említett dolog miatt is előnyben van a házigazda FC Schalke. És talán még inkább favorit az otthon játszó gelsenkircheni együttes, ha a pillanatnyi formákat nézem, hiszen az FC Schalke a német élvonalbeli bajnokság legjobb formában levő együttesei között van, míg pedig az ellenfél FC Köln nagyon gyenge formában van és ebben a tekintetben csak alulról a második helyezett a tabellán. Szóval itt is - már megint - a hazaiaknál van az előny.

Újabb előny az eddigi teljesítményeknél és a tabellán elfoglalt helyezésnél van a hazaiak számára. Jelenleg az FC Schalke az előkelő és BL-indulást jelentő 4. helyen van. Persze, ez még nem jelent túl sokat és nem szabad messzebb menő következtetéseket levonni ebből, viszont arra már elegendő, hogy azt lehessen látni, hogy az FC Schalke jó teljesítményekkel kezdte a német élvonalbeli bajnokságot. Jelenleg 13 pontja van a 4. helyezett gelsenkircheni csapatnak, s a három helyezéssel előtte álló listavezető Bayern Münchennek is mindössze csak 14 pontja van. Az az 1 pont különbség tényleg nem jelent nagy különbséget. Akár még azt is ki lehetne jelenteni, hogy a kölniek elleni hazai győzelem után akár éllovas is lehet az FC Schalke, ami ugyan adott esetben tényleg meg is történhet. Ám szerintem nem érdemes ilyesmivel foglalkozni, ugyanis a listavezető és mindeddig veretlen Bayern München otthonában fogadja majd a gyengélkedő Hoffenheim csapatát. Inkább azzal kell foglalkozni, hogy az újabb győzelem esetén továbbra is a dobogó és a BL-helyezések közelében maradhat az FC Schalke.

Ajánlatos tehát a hazai győzelem. Főleg annak tudatában, hogy éppen az eddig csak 1 győzelmet szerző, nagyon gyengén teljesítő és egyelőre utolsó előtti helyezett FC Köln lesz a vendég Gelsenkirchenben.

Tipp: győz az FC Schalke.

FC Schalke 04 - 1. FC Köln: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp