Abban teljesen biztos vagyok, hogy nagyon nehéz feladat előtt áll a vendég Rosenborg BK Trondheim csapata, hiszen mindenképpen nyernie kell. Ugyanis az a helyzet van, hogy már a 24. fordulót rendezik ezen a hétvégén és már egyáltalán nincsen messze a norvég élvonalbeli bajnokság idei szezonjának befejezését jelentő 30. forduló. És bizony még továbbra is jelentősnek nevezhető a norvég rekordbajnok Rosenborg BK hátránya az újabb bajnoki címért zajló küzdelemben, hiszen az a 12 pont lemaradás az éllovas Molde FK mögött sok mindennek nevezhető, de kevésnek biztosan nem.

Mindössze néhány forduló alatt csakis úgy lehet(ne) eltűntetni ezt a jelentősnek számító hátrányt, hogy a Rosenborg BK minél több találkozót megnyer (lehetőleg mindegyiket), s közben pedig azért rimánkodik mindenki Trondheimben, hogy a rivális Molde FK "meglepetést" szerezzen sok-sok szurkolónak és bukjon el legalább 2-3-4 alkalommal. Ráadásul még ebben az esetben is csakis reménykedni lehet a Rosenborg BK háza táján, hiszen még további két együttes van közötte és a listavezető között. Azon csapatok tagjai pedig szintén norvég bajnokok akarnak lenni, tehát tutira biztosan nagyon fognak "hajtani". Jelenleg a következő a norvég élvonal élmezőnye: 1. Molde FK 52 pont, 2. Bodo/Glimt 47 pont, 3. Odd Grenland 44 pont, 4. Rosenborg BK Trondheim 40 pont.

Azt tudva, hogy a hazai együttes a középmezőnyben van, és sem felfelé lépni, sem pedig lefelé esni nincsen semmilyen reálisabbnak nevezhető lehetősége, így a Haugesund - Rosenborg meccsen nekem némileg könnyebbnek tűnik a vendégcsapat feladata. Mármint a számára életbevágóan nagyon-nagyon fontos győzelem megszerzése. Azt azért nem árt tudni, hogy ebben a bajnokságban ugyan csak mindössze 2 alkalommal győzött otthon a Haugesund csapata, ám a haugesundi együttes bármikor jó lehet egy otthoni döntetlenre. De mivel annyira nagyon kötelező nyernie a vendégcsapatnak, én megkockáztatom azt a lehetőséget.

Tipp: győz a Rosenborg BK Trondheim.

Haugesund - Rosenborg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp