Mindig kicsit nehezen írok a Los Angeles Kingsről, mert eléggé feléjük húz a szívem, de megpróbálok tárgyilagos lenni. A tavalyi szezon maximum azért kerülhet be a történelem könyvekbe, mert a liga utolsó előtti helyezettje lett a Kings, csak a Sens volt rosszabb. Kiemelkedő teljesítményekről nem nagyon lehet beszélni, maximum Kopitar 81 meccsen szerzett 60 pontja az, ami ér valamit. Ilya Kovalchuk 64 meccsen 34 pontig jutott. Carter 33 pontja édes kevés, ahogy Toffoli 34 pontja is. Még talán Brown tudta tartani magát Kopitarral egy szinten. Quick a kapuban valamivel több mint 40 meccsen játszott, és sikerült egy .888-as mutatót összehoznia, ami bűn rossz, évek óta nem volt ennyire gyenge. Így nem tartom kizártnak, hogy az első meccsen Campbell kezdjen a kapuban.

Azért az Edmonton sem volt a top csapatok között tavaly, ők a 26. helyen zárták azt a szezont. Connor McDavid 116 pontot szerzett, és sorozatban ez volt a 3. szezonja, amiben 100 pont fölé jutott. Hihetetlen. Leon Draisaitl is 100 pont fölött zárt tavaly, az idei első meccsén pedig máris begyűjtött 3-at, így aki a player special fogadásokat kedveli, egy Draisaitl pont jó opció lehet neki. Ahogy Ryan Nugent-Hopkins is viszonylag jó évet tudhat maga mögött. Jurco a Chicagoból érkezett a nyáron, de ő ma sérülés miatt nem lép jégre. Sheahan pedig Floridából, ő meg azért már előző csapatában sem váltotta meg a világot. Smith a kapuban az Arizonaból jött, az első meccsén egy .939-es átlagot produkált, ami elég jó, meg is nyerte az Oilers a nyitómeccsét.

Sokat nem akarok a játékosokról prédikálni. Az Edmontonba van nem 1-2 klasszis játékos, ahogy a Kingsbe is. Gondolom nyáron azért ki lett oktatva mindenki a Kingsnél, hogy ilyen szezont még egyszer senki ne merjen produkálni, mert mindenki mehet amerre akar. A vendégeknek ez lesz a nyitómeccse, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy tudnak nyerni. Az emberelőnyökben jobb az Oilers, emberhátrányban meg egyformán rossz mindkét brigád. Azonban úgy vélem, a Kings rendelkezik olyan csatárokkal, hogy akár nyerhet is, de a 2 gólra mindenképp jók a fiúk. A győzelem azon fog múlni, a védelem mit alkot majd. Mindenesetre 2 gólért ritkán adnak 1.34-es szorzót, és ebben a meccsben simán benne lesz a 2 Los Angeles gól, akár nagyobb téttel is tehető.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp