Alig egy hónappal ezelőtt még Novak Djokovic kiesett Wawrinka ellen a legjobb 16 között a US Openen a vállsérülése miatt, de egy kis pihenés után már újra a pályán van, és pályafutása 76-ik trófeájáért játszik Tokióban. Kicsit olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha egy túlkoros játékost vinnének 2-3 évvel fiatalabbak közé, olyan szinten vert mindenkit félgázon, hogy az már megdöbbentő volt, mondjuk ritkán is vállal 500-as tornákat. A Pouille elleni meccs után nyilatkozta, hogy úgy játszott, mint egy gép, gyakorlatilag nem tudott rontani. Mindenkit sima két szettben búcsúztatott a tornán eddig, egyedül Go Soeda ellen volt egy laza túlórázás (7:5), Popyrin, Pouille és Goffin sem tudott vele mit kezdeni. Adogatásai szinte érinthetetlenek, mindössze kétszer bukta a héten, és alapvonalról meg egyszerűen nem tud hibázni.

John Millmannek nem ez az eddigi legjobb éve, a nagyobb tornákra, csakúgy, mint a tokióira is, selejtezgetnie kell, néha visszavált Challangerre, az idei egy tornagyőzelmét is egy "osztállyal" lejjebb, Kaohsiungban szerezte bő két hete, ahol azért bőven 100-on kívüli játékosok vannak. A makk sem állt távol tőle ezen a héten, -egyébként 22 helyet javítva 58-ik lesz jövő héttől, ha nem veri meg Djokot- a legerősebb ranglistás játékos az első körben Mannarino (43.) volt, utána sorrendben Lloyd Harris, Taro Daniel, és a végén Opelka, hát egy erősebb Challangeren is akadhatnak ilyen nevek. Egy szó, mint száz, semmilyen fegyvere nincs, amellyel akár csak megszorongathatná a jelenlegi világelsőt.

Eddig két alkalommal találkoztak, mind a kétszer tavaly, és mind a kétszer kérdés nélküli Djokovic sikerek születtek, szettveszteség nélkül, a max amit Millman el tudott érni az a 6:4 volt. Nálam már ez is bravúr lenne, 6:3 6:2 a tippem, de szerintem esélytelen, hogy 20 játék fölé menjenek.

Djokovic, Novak - Millman, John: Játékok száma - Felett/alatt tipp