A szezon előtti Power Ranking alapján a Tampa a 2. legerősebb alakulat most az NHL-ben a St. Louis után. Az világos, hogy a bajnok az első, de nekem valamiért nem tetszik ez. Na mindegy. Killorn ott folytatta a vendégeknél, ahol tavaly abbahagyta, és már 2 assistot ki is osztott. Neki mindig ez ment jobban a góllövés helyett. Nikita Kucherov, Ondrej Palat és Steven Stamkos is hozzáfogott a pontgyártáshoz. Nem lennék meglepve, ha Kucherov idén is harcban lenne az MVP címért. Paquette és Point hiányzik a vendégektől egyelőre, akik azért elég fontos láncszemei ennek a csapatnak, de azért nem áll megoldhatatlan helyzet előtt a Tampa. Kapuban Vasil .908-as mutatója egyelőre nem túl fényes, de két meccs után ne ítélkezzünk. Ha jó napot fog ki, akkor be tudja falazni ő azt a kaput.

Már tavaly is látszott, hogy a Hurricanes elég komoly erősítésbe fogott. Ide értendő Niederreiter érkezése, akinek bár idén még nincs pontja, tavaly látványosan újjászületett a Carolinában. Én idén Svechnikovtól és Teravainentől várom a legtöbbet a hazai oldalon. Aho első szezonja remekül sikerült (emlékszünk még rá, ahogy felfedezték a finn válogatottban pár éve), de azóta valahogy gyanús nekem az a srác, és nem is igazán látszik rajta a fejlődés jele. Kapuban Reimer és Mrazek eddig 1-1 meccsen védett, mindkettőnek jobb az átlaga mint Vasilnak a vendégeknél, de ebből még most semmit nem lehet leszűrni. A vendégek hálóőrét jobb kapusnak tartom, mint a hazaiakat.

Hogy mi a jobb egy csapatnak, kevesebb mint 24 óra alatt megint meccset játszani, vagy pár órával többet pihenni, azt mindenki döntse el belátása szerint. Én azt gondolom, az alapszakasz vége felé ilyenek már számíthatnak, most még nem. Ráadásul a Florida Panthers nem volt túl messze. Én még mindig erősebbnek tartom a Tampát jóval ettől a Hurricanestől. Csatárok összevetésében is, védőkében főleg, hiszen azért Tampába ott egy Hedman meg egy Sergachev, de kapuban is. Eddig mindkét meccsen meglőtte a 3 gólját a Tampa, és szerintem ezen is meg fogja. Félelmetes az a csatársor, és a hazai kapusok azért nem a biztos kezűségükről híresek. A 3 Tampa gólt bátran merném tenni, akár nagyobb téttel is.

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp