Papíron egyértelmű, a játékuk első fordulós képe alapján már nem nagyon ez a mérkőzés. Stosur szépen gyűjtögeti a pontokat az őszi szezonban, míg Putintsevánál kezd elfogyni az üzemanyag.

A 91. helyen álló Samantha Stosur egyértelműen már túl van pályafutása zenitjén, azonban a jó játéka még időnként fel-felbukkan. Pár hete Guangzhouban így jutott el a döntőig is, ahol csak Sofia Kenin tudta őt megverni három szettben. Azóta két vereséget gyűjtött még össze, azonban az ellenfeleit vizsgálva (Anisimova, majd Zidansek) ez nem meglepő. Egy-egy szettet mindegyik ellen behúzott azért, így egyik sem mondható egy sima vereségnek. Legutóbb két szettben egy hónappal - és 9 meccsel - korábban kapott még ki Stojanovictól. Vészjósló jel lehet, hogy az első fordulóban a 649. helyen lévő Yangot is csak három szettben búcsúztatta. Tegyük, hozzá, hogy a kínai volt már 151. helyen is és sérülés miatt esett csak ennyire vissza. Másrészről Stosur uralta a meccset végig, azonban a második szettben volt három game zsinórban, mikor a kínai alig hibázott, így pedig 3-2-ről pár perc alatt be is húzta a szettet. Stosur jól mozgott és jó szögeket ütött, ennek elégnek kell lennie Putintseva ellen is egy szettre legalább.

Putintsevának az első körben ki kellett volna esni! Ősszel egyáltalán nem játszott jól Sharma, mégis komoly esélye volt a kazah ellen. Döntő szett 4-0-ra is ment, majd 5-4-nél meccslabdája is volt, azonban nem tudta bevinni a kegyelemdöfést. Eközben Putintseva hozta a maga showját: ütőtörés, figyelmeztetések a viselkedése miatt és néha kilátástalan játék. Nem meglepő ez tőle, mivel a szezon végén rendre kienged. Negyedszer indul már el ezen a tornán, de ez volt eddig a második győzelme csak. Az év végét nem szokta annyira megtolni a kazah, miután rendre itt és Moszkvában indul el. Oroszországban se sokkal sikeresebb, de ez sem meglepő, mivel alapból a salak a legerősebb borítása és a motivációjával mindig is baj volt. Szerintem ez most jelentősen segíthet minket, mivel az előttük álló pálya és az idei eredmények alapján egyértelműnek kellene lennie Putintseva sikerének, viszont az első fordulós meccseik játék képe mást mutat.

Stosur, Samantha - Putintseva, Yulia: Szett hendikeppel - Hendikep tipp