Tianjin, második kör.

Magda Linette remek őszt produkál, miután New Havenben tornát nyert és remek mutatókat nyújt. A new haveni torna kezdete óta 22 meccset játszott és ebből mindössze négyet vesztett el. A US Openen Naomi Osaka, míg Nanchangban és Szöulban a két későbbi tornagyőztes verte meg (Peterson és Muchova). Legutóbb pedig Pekingben jutott fel a főtáblára, ahol Stephens verte. Leginkább a remek adogatásainak köszönheti a jó mérleget, illetve a többieknél fizikális talán jobb állapotban is van, így az év vége felé. Ezt mutatja a new haveni torna is, ahonnan a selejtezőből indulva tudott nyerni úgy, hogy a negyeddöntője és a finálé is maratonira sikeredett. Tianjinben az első körben magabiztosan búcsúztatta McHale-t, aki egyáltalán nem rosszabb játékos, mint a most következő Nara lesz. A lengyel imponálóan adogatott, miután az legelső szerva game után csak 6-3, 5-0-nál volt esélye McHale-nek a brékre. Utóbbi sikerült is, azonban ekkora előnynél ez belefér. Linette-nek a lábmunkája a gyengéje, viszont ahhoz, hogy ezt letesztelje valaki, ahhoz ki kell őt mozdítani: azt gondolom erre Nara nem lesz képes. Linette fog irányítani a nagy ütéseivel és Nara a végletekig próbál majd védekezni.

Az oddsok kikerülése után belenéztem a Nara - Dart meccs harmadik szettjébe és a játék képe eléggé katasztrofális volt. Amit a lányok műveltek az ITF és nem WTA szint. Dart is továbbjuthatott volna, viszont ha egy kevéssel is, de több hibát ütött, mint japán ellenfele. Labdáik inkább a T-vonal közelében landoltak, mintsem az alapvonalnál, így nem tették nagy próbára egymást. Ami meglepő, hogy így is sikerült több hibát ütniük. Nara szervája - a többi japánhoz hasonlóan - nagyon gyenge és így igencsak támadható. Ez azért fontos, mert ez garantálja, hogy Linette-nek sok brék lehetősége lesz (még a brit is 7-ből 5-ször elvette az adogatását), míg az övé azért a mezőnyben inkább a stabil adogatások közé sorolandó.

Elnézve kettejük első körös meccsét, nem tudom, hogy a japán mivel foghatná meg a lengyelt. Mérhetetlenül jó védekezés kellene tőle, amivel extra ütésekre kényszeríti Linette-tet, aki ezekből hibázna. Azonban ezt nem tette meg már jó pár verseny óta, ráadásul Nara éppenhogy könnyű labdákat is elhibázott Dart ellen. Itt lengyel továbbjutásnak kell történnie!

Linette, Magda - Nara, Kurumi: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp