A negyeddöntőért játszanak a felek Sanghajban, a torna harmadik kiemeltje Medvedev, az egykor szebb napokat is megélt Pospisillel játszik.

Medvedev szépen betört a szűk elitbe, kivívta a részvételt az év végi nem hivatalos világbajnokságra, a US Open Series óta csak Nadal és Kyrgios tudta megverni, és többet között ütötte Djokovicot, Wawrinkát és Peking bajnokát, Thiemet is. Bevallom, én azt hittem, hogy US Open környékén majd úgy telibe lefő neki a kávé a szezonra, annyi meccset tolt szinte hiba nélkül, de nagyon nem, fáradhatatlannak tűnik, októberben egy meccset játszott, itt Sanghajban Norriet verte nagyon simán. A Next Gen kategóriában magasan a legjobb, a legkomplexebb játékos, érdekesség, hogy a kétkezes fonákja a stabilabb ütése, mint a tenyerese. Adogatása nagyon kellemetlen, sokszor másodikra is elsőt üt, Norrie ellen az első körben 80% volt a második szervából nyert pontok aránya, ez a gyors pálya szépen fekszik neki.

Pospisil fénykorában top 25-ös játékos is volt, sérülésből tért most vissza az év második felében, szorgosan gyűjti a pontokat, de azért van az a határ, ahol nem nagyon tud mit tenni, és most ez az a határ. Visszatérése óta nem találkozott ilyen kaliberű játékossal, főleg challangereken ment, atp tornák első vagy második körében pedig már ki is hullott. Van egy bitang szervája, meg a hálónál is kiváló a páros miatt, de alapvonalról bőven sebezhető, főleg Medvedev által.

Nálam ez nagyon sima 2-0, ezt a tempót, amit Medvedev diktál nem fogja bírni Pospisil, amíg jönnek a kanadai szervái, addig szorosabb lehet, de őrölés lesz itt, tippem egy 6:4 6:2.

Medvedev, Daniil - Pospisil, Vasek: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp