"Bepróbálom" a hazaiak győzelmét. Hátha összejön. Bár, ahogyan elnézem az e havi tippjeim kimenetelét az SfGuru-ban, vagyis azt, hogy próbálhatok én bármit-akármit ebben a hónapban fogadásügyileg, hiszen - és sajnos - csak kevés tippem lesz nyerő. Mit tegyek, na, ez egy ilyen hónap. Tippelhetek én bármit, hiszen, úgy tűnik, hogy amúgy is csakis néhány tipp lesz csak nyertes. Szóval: ennél a Románia - Norvégia mérkőzésnél, amelyik szerintem háromesélyes, én a hazaiak győzelmére tippelek itt, ám - sajnos - nagyon valószínű, hogy ez a tippem is olyan sorsú lesz, mint amilyenek jórészt ebben a hónapban voltak.

Jelenleg az a helyzet van ebben az Európa-bajnoki selejtező F-csoportban, hogy a 19 ponttal 1. helyezett Spanyolország biztosan kijut majd a kontinenstornára, míg a másik kijutó helyezésért három fociválogatott küzdhet meg egymással: a 14 ponttal 2. helyezett Svédország, a 13 ponttal 3. helyezett Románia és a 10 ponttal 4. helyezett Norvégia. Tehát ez a Románia - Norvégia amolyan "6 pontos" és "ki-ki" meccs lesz. Amelyik csapat vereséget szenved, az szinte biztosan az Európa-bajnokságon való szereplést is elbukja.

Ennek megfelelően igencsak jelentős a tét. A házigazda román válogatottnál vannak ám gondok, hiszen két fontosabb belső hátvéd is sérült (Vlad Chiriches és Dragos Grigore), de pluszban még az is van, hogy nézők nélkül kell majd lejátszani ezt a meccset. Ugyanis az van, hogy a román "szurkolók" viszonylag szabadszájúak voltak korábban, s ezért az UEFA teljesen jogosan büntetett. Azért mégsem lesz üres a lelátó, mert azt azért sikerült elintézni, hogy néhány ezer gyermek a helyszínen nézhesse meg a találkozót.

Mindazok ellenére, hogy problémák vannak a házigazda románoknál, én mégis a győzelmükre tippelek és bízok a hazai pálya előnyében. Abban már kevésbé bízom, hogy jó meccs is lesz-e majd, de hogy küzdelmes lesz, abban teljesen biztos vagyok, hiszen úgy a házigazda románoknak, mint a vendég norvég csapatnak ez a találkozó jelentheti az utolsó esélyek egyikét (legnagyobbikát) az Európa-bajnoki szereplésre.

Tipp: győz Románia.

Románia - Norvégia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp