Goffin remek formában érkezik haza Belgiumba

A belga teniszező egészen remek formában teniszezik az elmúlt hetek keménypályás tornáin. Ebben a hónapban 7 mérkőzéséből 5-öt megnyert, és kétszer szenvedett csak vereséget. De azt hiszem bocsánatos bűn Djokovictól és Federertől kikapni. Federer ellen ráadásul 5 meccslabdáig is eljutott, de élni már egyikkel sem sikerült neki.

Fiatal francia ellenfele idén szintén egész jól mozog ezen a borításon, de inkább csak challenger tornákon jön neki ki a lépés (két challenger tornát nyert idén keménypályán), az ATP mezőnyben még nem igazán tud meghatározó szereplő lenni.

Goffin elmúlt hetekben mutatott játéka alapján teljesen reálisak a mérkőzés szorzói. Ha csak megközelítőleg hozza a Shanghaiban és Tokióban mutatott teljesítményét a kis belga, akkor itt is nagyon simán kell nyernie. Hiába Humbert kemény szervája, Goffin már a return-jeivel rendre meglepheti a 21 éves francia tehetséget.

Azon kívül, hogy Goffin-nek még a pontok is kellenek, nem mellékes információként hazai terepen játszhat, Belgiumban. Második kiemeltként a legkedvezőbb sorsolást kapta honfitársaitól, vagyis amellett, hogy az első körben nem kellett pályára lépnie (BYE), a második körben is övé az utolsó mérkőzés, így történhet meg az, hogy csak csütörtökön kezdi meg a küzdelmeket... Így fáradtságra végképp nem panaszkodhat.

Én sima Goffin győzelmet várok, a bátrabbaknak akár a 2-0-ás pontos végeredmény fogadást is merném ajánlani, ami dupla körüli szorzón fogadható. Én beérem 1.36-os, sima Goffin győzelemmel.

Humbert, Ugo - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp