Mindkét csapat viszonylag jó formában várja a hazai találkozót.

Az Anaheim a főcsoport 4. helyén áll jelenleg, de azért ezt még mérvadónak nem nevezhetjük. Azért azt ki lehet jelenteni, mindenképpen jobban kezdték a kacsák az idei szezont, mint az előző kettőt. Adam Henrique és Jacob Silfverberg is elég jól belekezdtek a szezonba. A csatárok közül Kase rendelkezik a legtöbb ponttal, de csodálkoznék, ha ez kitartana a szezon végéig. A védők közül Fowler és Lindholm 7 pontot gyűjtött eddig (ketten együtt). Kapuban mindenképpen Gibson-t várom kezdőnek, de Miller sem rossz, bár még csak 1 meccsen védett.

Ami a szablyásokat illeti, ők jelenleg a főcsoport 2. helyén állnak. A Carolina a cápákkal játszik hajnalban, így ha nyer a Buffalo a Carolina pedig nem, akár az első hely is meglehet holnapra a vendégeknek. Eichel még mindig megállíthatatlan. A Montreal elleni meccsen majdnem hat trick lett, de félelmetes ez a srác még mindig. Ha megvillan, nagyon nehéz megállítani, ráadásul iszonyat pontosan is lő. 6 meccsen 9 pontnál jár, nem tartom kizártnak, hogy meglesz neki a 100 pontos szezon. Victor Oloffson is nagy reménység. Tavaly került Buffalo-ba, de csak 6 meccsen játszott. Idén eddig 6 meccsen 5 gólt és 2 asszisztot jegyzett be a neve mellé, ahogy a már évek óta stabil Jeff Skinner is 5 pontnál jár.

Sokat nem szeretnék beszélni a játékosokról. Kapuban vendég oldalon Hutton várható kezdőnek, ő sem rosszabb. Ha nagyon kéne mondani valamit végeredményre, akkor ez egy igazságos X lenne a játékosok erőviszonya alapján. És a hazaiaknál Getzlaf még be se lendült. Védelemben és kapuban erősebbnek érzem a kacsákat, de a támadók szempontjából meg erősebbnek érzem a szablyásokat. Reinhart, Skinner, Eichel, Oloffson, mind-mind kiváló játékos, Eichel pedig az egész mezőnyből kiemelkedik. Bár a bekapott gólátlag alapján egyik kapus sem éri el a 2.00-ás mutatót, végeredményre egy 3-3-at érzek. A Buffalo rendkívül ügyes támadókkal rendelkezik, így a két vendég gólban érzek egyedül értéket erre a meccsre. Egyszerűen mást nem mernék bevállalni. Ráadásul 1.33-at ritkán adnak a főcsoport 2. két lőtt góljára, és ezt most akár nagy téttel is ajánlom. Kizártnak tartom, hogy ne szerezzen két gólt a Buffalo az Anaheim ellen.

Anaheim Ducks - Buffalo Sabres: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp