Tovább dübörög az NFL szekere, már a 7. héten járunk. Nyitómérkőzésként egy AFC West csoportrangadó lesz terítéken. Ahol a Denver Broncos fogadja a Kansas City Chiefs csapatát.

Broncos jelenleg 2-4-es mérleggel áll, de még messze az alapszakasz vége, így bármi megtörténhet. Ha nézem az AFC mezőnyt, akkor sok jót nem ígérek nekik. Tény, hogy az utolsó két mérkőzést behúzták, a Chargers elleni rangadó megsüvegelendő, a Titansnál sok gond van, de a 16-0-ás végeredmény nem rossz üzenet a Chiefs szurkolóknak. Támadósor közepes, döcög a szekér, valamikor kijön a lépés, valamikor nem. Flacco nem győzött meg, 6 TD mellett 5 INT, nem szép stat. Ez betudható a támadófal gyenge teljesítményének, eddig Flaccot 15-ször vitték földre. Egyébként yardokban és pontosságban is elmarad. Futó poszton megvannak Lindsay és Freeman jól rotálják egymást és a Chiefs gyenge futás elleni védelme miatt, nagy napjuk lehet. Elkapó fronton Sutton, jó, kiegyensúlyozott teljesítménnyel rukkol elő, Sanders slotból indulva tud kellemetlenséget okozni. Utóbbi kisebb sérüléssel bajlódott, de a mérkőzésre rendben lesz. Az újonc tight end Fant, még nem váltotta meg a világot, nem használják annyira. A védelem az utóbbi meghatározó szintjéhez képest, fokozatosan romlik. Minden fronton van kiemelkedő ember, de összességében erős közepes az egység. Pass rush Chubb kiesésével, visszaesést vártam, de a Titans ellen jól működött. Miller még mindig elit, sackekben idén elmarad, de mindig képes veszélyeztetni. LB poszt középen lyukas, a secondary Harris kivételével foghíjas. Ha Harris emberezni fog, akkor a Chiefs megtalálja a módját, van variációs lehetőség.

Chiefs szurkolók számára jól indult a szezon, de az utóbbi két mérkőzésen valami eltört, hirtelen két vereség került a csapat számlájára. Ennek ellenére is vezetik a divíziót. Támadósorra továbbra sincs panasz, de az is igaz, hogy Mahomes, kicsit vesztett kezdeti lendületéből, de így is közel MVP formában teljesít. Futó poszt kaotikus, de mindhárom játékos kap lehetőséget és variációs lehetőségük is van. Elkapó sorba Hill visszatért és ez Mahomesnek is kedvezz. Hill top 5 elkapó és bármire képes, sebességből bárkit megver. Legutóbb visszatérése alkalmából 2 TD-vel segítette a csapatot. Mellette Kelce még kiemelkedő, megbízható célpont. Watkins sérülés miatt nem játszik, de Mahomes bárkiből képes kihozni egy jó teljesítményt. A védelem gyenge, futás ellen szétszedik őket, így ha a Broncos földön tartja a labdát, lehet esélyük. Így az órával is tudnak játszani és lent tartják a Chiefs irányítóját.A középső LB poszt lyukas, főleg ha Hitchens nem tudja vállalni a játékot, akkor tovább romlik az egység. A secondary nevekből megvan, ellenfél inkább futtatja a labdát.

Összességében a Chiefs jobb erőkből áll, a támadósor jobb és nem igen lehet őket 20 pont alatt tartani. Plusz két verségből érkeznek, így mindent belefognak adni, hogy a szurkolók nem búsuljanak és ne kongassák a vészharangot. A Broncos nagy esélye, hogy földön verje meg a Chiefst és égesse az órát. A mérkőzés magaslaton lesz, így a mezőnygólok nagyobb távolságról is teljesíthető. Jó, izgalmas mérkőzésre van kilátás. A Chiefs 3 pontos győzelmét érdemes behúzni, egy FG lesz köztük, ha a Broncos nem húz valami váratlant.

Denver Broncos - Kansas City Chiefs: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp