Szerintem teljesen jól írják a dolgot a Sportfogadas.org főoldalán, hogy közel van az Eliteserien-elsőség, azaz a bajnoki cím, s innentől kezdődően már tényleg csakis az van a 6 fordulóval a norvég élvonalbeli bajnokság befejezése előtt 5 pontos előnnyel listavezető rendelkező Molde FK csapatával, hogy már csak saját magát verheti meg. Én például nagyon meglepődnék, ha így alakulnának a dolgok és az utolsó métereken belül mégis saját magát verné meg a Molde FK, és sokkal inkább hajlok azt hinni, hogy amolyan könnyed séta és dobpergéses-trombitaharsogásos-üdvrivalgásos lesz az a "bevonulás".

Elsősorban azért gondolom én ezt így, mert még jelenleg is a házigazda Molde a norvég élvonal legjobb formában levő csapata, míg forma tekintetében a vendég Haugesund csak valamerre a középmezőnyben van (9. hely). Annak is nagyon alaposan tudatában vagyok, hogy a Haugesund általában - és egyáltalán - nem szokik rosszul teljesíteni idegenben (12 mérkőzésen 4 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség, 18-14-es gólarány), sőt, én bizony azért kifejezetten megfelelőnek nevezem ezt a teljesítményt. Tehát akár még a döntetlenre is jó lehet majd ez a Haugesund, és nem pedig a tippemet jelentő legalább 2 gólos vereségre.

Azért gondolok én mégis arra, hogy legalább 2 góllal fog nyerni a Molde FK, mert a norvég bajnoki cím - szerintem is - első számú várományosa még továbbra is veretlen otthon, hazai pályán még döntetlenezni is alig-alig szokott és jobbára nagyon simán nyer (11 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 28-7-es gólarány). Egyszóval az történik majd, hogy egy ilyen csapat, az abban az országban igencsak erősnek számító és az újabb bajnoki cím felé menetelő Molde FK otthonában játszik majd a Haugesund. Lelkük rajta.

Tipp: Molde -1.5 gól ázsiai hendikep.

Molde - Haugesund: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp