Ennek a szétszabdalt magyar bajnokságnak egy olyan szakaszához érkezünk a 9. fordulóval, amikor csodával határos módon négy mérkőzést játszanak majd zsinórban a csapatok. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy ki hogyan tud majd profitálni ebből az etapból. A Kaposvár-Kisvárda kiesési rangadóra hatványozottan igaz a fenti állítás, mert nagyon nem mindegy, hogy egy esetleges győzelemmel melyik csapat tud lendületet venni a bajnokságban.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően szerepel az újonc Kaposvári Rákóczi FC. Már a bajnokság előtt nyilvánvaló volt, hogy végig a kiesés ellen fognak küzdeni Waltner Róbert fiai. Ennek megfelelően két győzelemmel és hat vereséggel a sereghajtó helyen állnak. A mostani találkozóra a legutóbbi hazai győzelemből próbálnak erőt meríteni. Akkor a szintén kiesőjelölt DVTK-t verték 2:0-ra Nagy Tamás és Szakály Attila góljaival. Most azért egy, a játékerejét tekintve erősebb csapat érkezik Somogyba, így közel sem biztos az a hazai győzelem.

A Kisvárda is a biztos bennmaradásért küzd és ehhez elengedhetetlen, hogy az ilyen jellegű találkozókon pontot, pontokat szerezzen. Mozgalmas napokon vannak túl a Rétköz fővárosában. Sikeresen megszabadultak Vasile Miriuta-tól, aki bár jó eredményeket ért el az elején a csapattal, de mind morálisan, mind fizikálisan leépítette az együttest. Úgy tűnik idejében észlelte a bajt a vezetés és a tavalyi sikeres stáb előhúzásával lehet, hogy nyerőt húztak Szabolcsban. Optimistán, a Miriuta béklyótól megszabadulva keltek útra Grozavék és ez valószínűleg a mutatott teljesítményükben is megmutatkozik majd. Mindenesetre felszabadult, taktikailag érett játékot vár csapatától Kocsis János edző, aki a szakmáért felelős az új felállásban.

A megváltozott öltözői hangulat és a rutin miatt vendéggyőzelmet várok a találkozóra.

Kaposvari Rakoczi FC - Kisvarda: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp