Végtelenül egyszerű dolog előtt áll az AIK Stockholm: mivel jelenleg 56 ponttal csak 4. helyezett és mindössze csak három ponttal van lemaradva a listavezető együttes mögött, tehát még továbbra is küzdelemben van a dobogós helyezések valamelyikének megszerzéséért vagy akár még a bajnoki cím elhódításáért is, minél több pontot kell szereznie a svéd élvonalbeli focibajnokságból hátralevő három fordulóban. Majd pedig a végén meglátják a játékosok és klubvezetők is, hogy mire volt elegendő ez az erőfeszítés.

Ebben a fordulóban a Falkenbergs FF otthonában játszik majd az AIK Stockholm, majd ezt követően az éllovas Malmö FF pályáján lesz idegenben a sorsdöntő "hatpontos" meccs, végül pedig a zárófordulóban a szerény képességű GIF Sundsvall csapatát fogadja majd saját közönsége előtt a svéd főváros egyik elővárosának csapata (Solna).

Jelenleg ilyen az Allsvenskan élmezőnye: 1. Malmö FF 59 pont (49-14, +35 gól), 2. Djurgarden 59 pont (47-17, +30 gól), 3. Hammarby 56 pont (67-36, +31 gól), 4. AIK Stockholm 56 pont (40-20, +20 gól). Mint látható, a dobogós helyezésekért - és az ezekkel járó nemzetközi kupaszereplésért - küzdő együttesek közül a fővárosi csapatnak van a legrosszabb gólaránya. Vagyis, máshogyan, muszáj és kötelező neki minél több gól különbséggel nyernie a hátralevő mérkőzéseket.

Valószínűsíthető, hogy az AIK Stockholm nem a listavezető és szintén a bajnoki címért küzdő Malmö FF otthonában fog nagyon sok góllal nyerni. Ilyesmire két lehetőség marad: a Falkenbergs FF és a GIF Sundsvall elleni találkozók. Tehát az első lehetőség éppen ezen a hétvégén lesz a Falkenbergs FF elleni idegenbeli meccsen.

Annyit lényeges megjegyezni a fentiekből, hogy vagy azon a két meccsen nyer nagyon nagy gólkülönbséggel az AIK és jól szerepel a Malmö FF ellen, vagy pedig mind a három találkozót megnyeri.

Tipp: AIK Stockholm -1.5 gól ázsiai hendikep.

Falkenbergs FF - AIK: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp