Ez várhatóan szikrázóan kemény összecsapás lesz a norvég másodosztályú focibajnokságban. Mindkét csapat jól teljesít ebben a bajnoki idényben: a házigazda IK Start Kristiansand a 3. helyen van, míg a vendég KFUM Oslo pedig a 4. helyen van. Ám a 41 ponttal rendelkező vendégcsapatnak már nincsen esélye a sima élvonalbeli feljutásra, miközben az eddig szerzett 55 pontjával 3. helyezett hazai együttesnek még igencsak nagy esélye van a sima élvonalbeli feljutást jelentő 1-2. helyezések egyikére fellépni. Azonnal pontosítok: már csak a 2. helyezés elérésében lehet reményekedni, hiszen az 1. hely már réges-régen elkelt, ugyanis a 67 pontos Aalesunds FK csapata megközelíthetetlennek látszik. Azonban az 56 ponttal 2. helyezett Sandefjord Fotball együttese már igencsak megközelíthetőnek és megelőzhetőnek tűnik az 55 ponttal 3. helyezett IK Start Kristiansand számára.

Ráadásul az utóbbi gárda gólkülönbsége jobb (+21 gól), mint amilyen a Sandefjordé (+19 gól). Tehát akár a rivális egyetlen megingása is elegendő lehet a kristiansandiaknak a hátralevő fordulókban. Sőt, szerencsés esetekben akár még növelni is lehet majd azt a gólkülönbséget. Nem valószínű, hogy ilyesmire már ebben a fordulóban sor fog kerülni, hiszen a Start-rivális Sandefjord Fotball együttese a szerény képességű Notodden csapatát fogadja hazai környezetben, viszont a következő fordulókban már "összejöhet" a dolog.

Ezen a Start - KFUM meccs az is előnyt jelenthet majd a hazaiaknak, hogy jelenleg a Start a norvég másodosztályú bajnokság egyik legjobb formában levő csapatának számít, míg a vendég fővárosi gárda egyáltalán nincsen "jó passzban" (csak a 12. helyezett a 16 csapat tabelláján). Az is bizakodásra ad okot nekem, hogy az IK Start Kristiansand a meccsek zömében kifejezetten jól szokik teljesíteni hazai pályán (13 mérkőzésen 10 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 28-13-as gólarány), miközben pedig a vendég KFUM Oslo nem igazán tud nyerni idegenben. Viszont döntetleneket játszani és vereségeket szenvedni már nagyon "tud" a fővárosi brigád.

Én abban reménykedek, hogy ezúttal nem a hősies, hanem a gyenge formáját fogja "hozni" a vendégcsapat.

Tipp: Start -1.5 gól ázsiai hendikep.

Start - KFUM: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp