Úgy érzem, hogy hibát vétettek a bukmékerek az esélyek felmérésével, ezért ragadok sebtiben klaviatúrát! A rossz formában lévő Lille, a kifejezetten stabil játékot mutató, szervezett Valenciát fogadja.

Lehet azt is mondani, hogy a csoport leggyengébb láncszeme a „csupán” 200 milliós kerettel bíró franciák, az 500 misire taksált Denevérekkel szemben esélytelenek, de a dolog nem ilyen egyszerű, mert a pénz nem ír le mindent! Hogy is mondhatnánk a lille-i klubra, hogy csórók, mikor most szerződtették Renato Sanchezt a Bayerntől. Védelmében a portugál ikon Fonte „vezet le” 35 évesen, aki mellett fiatal tehetségek bontogatják szárnyaikat: Bradaric (19), Bamba (23), Ikoné (21), s a házi góllövőlistát vezető Osimhen (20). Tulajdonképpen ez a csapat ugyanazt teszi, mint a Salzburg Közép-Európában. Nevel, elad, virul! Mindezt csinálja régebb óta, mint az osztrákok, de talán most gyengébb minőségben. Az eredmények tekintetében most hullámvölgyben van a csapat, legutóbb egy hónappal ezelőtt tudott győzni (Strasburg 2:0, otthon). Hazai pályán mindhárom pontot elvitte tőlük a Chelsea (1:2), a BL-ben, s az amsterdami kirándulásuk is sima zakó volt (3:0). Úgy vélem, hogy miközben a francia bajnokságban is kínlódik Galtier mester csapata, a Ligue 1 jelentősen más szint, mint az elitliga. Miközben a Nimes, Nice, és a Toulouse ellen játssza a felvezető találkozókat (megjegyzem sikertelenül) a Lille, addig aktuális ellenfele az Atletico Madriddal „melegített be”.

Bravúrosan kezdett londoni győzelmével a Valencia, de a folytatásban az Ajax oktatott a Mestallaban. Más kérdés, hogy Parejo kihagyott büntetőjével visszajöhetett volna 0:1 után a spanyol gárda, de nem tette, s a fociban nincs „mi lett volna…”. Továbbjutási esélyeit a Lille elleni páros meccsen tarthatja életben a „Calades-legénység”. Erőforrásaik, taktikai felkészültségük, formájuk adott ahhoz, hogy legalább négy, de inkább hat ponttal jöjjenek ki a franciák elleni meccsekből. Legutóbb a matracosok otthonában ikszeltek a Denevérek. A taktikai csatában a 4-1-4-1-es felállással felvette a kesztyűt Valencia, s korántsem gondolom, hogy most nehezebb feladat várna rájuk! Idei 11 tétmeccsén három vereséget szenvedett a tavalyi spanyol negyedik helyezett: Celta elleni idegenben (1:0), erősen idény eleji formában..; Barcelonában 5:2; és az ominózus Ajax elleni 0:3. Szerintem utóbbi kettő a csapatok erőssége alapján belefért, most viszont nálam a Lille-vel szemben ők a veretesebbek. Minden csapatrészben vannak nemzetközi szinten kiemelkedő egyéniségeik: Cillessen a kapuban; Garay a védelemben; Kondogbia, Parejo, Correia a középpályán, s Cheryshev, és Gomez elöl.

Komoly téttel bír az összecsapás, mert két vereség után a hazaiaknak győzelemre kell játszaniuk, s ennek örülhetnek majd a vendégek! Ha kikap a Lille, végleg elszáll, de a Valencia egy vereséggel kerülne nehéz helyzetbe a csoportban. Teljesen érthetetlen számomra az x2-re feldobott 1.50 körüli szorzó. A vak is látja, hogy az erőviszonyok alapján nem ez a realitás!

Lille - Valencia: Dupla esély - Dupla esély tipp