NextGen csata Bazelben.

De Minaur tavaly meg csak harom dontoig jutott, iden viszont mindharom finalejat ATP tornagyozelemre valtotta, foleg fejben fejlodott sokat. Meg csak 20 eves (ott lesz megint a NextGen-en Milanoban), de a top 20-at ostromolja, jovore minden bizonnyal (es egy jobb salakos szezonnal) meglesz neki az is. Tovabb nem hiszem hogy megy, nincs komolyabb fegyvere, de nagyon stabil az alapvonalrol, jobb napjain a szervaira sem lehet panasz, es ugy tunik, az utobbi evek fiatal ausztral jatekosainak osszes alazata Alexbe szorult. A formajara kulonosebb panasz nem lehet, Zhuhaiban tornat nyert tobbek kozott Murray, Coric es Bautista-Agut legyozesevel, es az elso forduloban is hozott egy jo kis kuzdos meccset, vegul is siman.

Fritz hatalmas igeretnek indult, de csak iden valtott be valamit belole, Eastbourne-ben vegre tornat tudott nyerni. Sajnalhatja hogy rovid idon belul jatszott meg ket dontot, es egyiket sem tudta behuzni, de ez mutatja hogy van benne potencial. Viszont ez a meghajtott nyar most ut vissza, jo ideje enervaltnak tunik az amerikai. Mexikoi finaleja ota mindossze ketszer nyert, az egyik a vilagi balfek Verdasco, a masik pedig Zverev, aki tegnap talcan kinalta a gyozelmet, egy gyakorlatilag ketszer megnyert roviditest bukott el a nemet, majd teljesen szetesett. Ez ido alatt olyanoktol kapott ki mint a fuvon kivul elveszett venember Feli Lopez, Bublik vagy epp Opelka, aki ellen remek merlege volt, megis ket brekelt szettben nyert a szervagep.

De Minaurt meg soha nem tudta legyozni (igazabol szettet sem fogott 3 meccs alatt), pedig jatszottak mar teremben, fuvon es szabadteri kemeny boritason is. Utobbi az idei atlantai finale volt, nem is olyan reg. Ugy tunik Fritz alapbol is jo match up az energikus Demonnak, igy hogy kisse lestrapalt, nem hiszem hogy megtorne a sorozatot.

De Minaur, Alex - Fritz, Taylor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp