Tiafoe - Wawrinka Basel-ben

Wawrinka hazai terepen teniszezhet a héten, és jó eséllyel összecsaphat honfitársával, Federerrel is a Baseli ATP tornán (a negyeddöntőben, vagyis már a következő körben találkozhatnak, Roger ugyanis már abszolválta második körös meccsét is tegnap Albot ellen).

Wawrinka múlthéten Antwerpenben döntőt játszott, ahol egy megnyert meccset bukott el Andy Murray ellen döntő szettben. Az elmúlt években gyakran adódtak gondok Wawrinka játékával kapcsolatban, sérülésekkel is küszködött meg fejben sem mindig volt rendben, de idén talán elkapta a fonalat, egészen stabil a játéka.

Tiafoe szokás szerint rapszódikus szezont fut, de még a meccsein belül is tele van hullámvölgyekkel. Fogadási szempontból nem egy egyszerű eset, az viszont biztos, hogy Tiafoe-ra nem szívesen fogadok... Tavaly itt nem indult (Wawrinkához hasonlóan), így megvédeni való pontjai itt nincsenek. Láttam a múlt heti meccseit, számomra nem meggyőző a játéka, sokat hibázik. A hullámvölgyekben ellenkező irányba tartanak, míg Stan éppen felfelé, az amerikai épp lejtmenetben közlekedik.

A svájcinak sül az egykezes fonákja, ami egyébként az egyik legjobb a mezőnyben. Motivált is otthon, mindenképp össze akar csapni Rogerrel a következő körben. Jelenlegi állapotukban nálam nem kérdés a győztes kiléte, sőt, szerintem túlórázni sem akar Wawrinka, két szettben elintézheti ezt a meccset is, ahogy Cuevas ellen is tette. Ha így alakul és összejön a Wawrinka - Federer, ott meg egy igazi csemege vár ránk, ahol akár meglepetést is okozhat Stan.

Tiafoe, Frances - Wawrinka, Stanislas: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp