Új seprű jól seper

Edzőváltás után van a Sampdoria, Di Francesco mestert Claudio Ranieri váltotta másfél hete a genoai együttes kispadján a pocsék szezonkezdet miatt. A genoai kékek az első 8 fordulóban mindösszesen 4 bajnoki pontot gyűjtöttek és csupán 4 gólt szereztek (4-16-os gólarány), jött hát az új kapitány...

Az odds talán a 4 pontnak és a tabellának szól, mert ekkora különbség nincs a keretek között. Ranieri pedig talán a legjobb megoldás lehet most a Sampnál, kicsit párhuzamot érzek a Samp és a francia Nantes között. Márpedig a Nantes-ból a mester a lehetőségekhez mérten a legtöbbet hozta ki... ahogyan azt korábban a Leicester Cityvel is tette. Szerintem a Sampnál is fordulatot hoz majd a kinevezése.

A Bologna 9 gyűjtött pontja ebben a kiegyenlített hátsó régióban már a 13. helyet jelenti számukra. Idei két győzelmük egyébként a Brescia és a Spal ellen született, igazán komoly skalpjuk tehát nincs. A kékeknek nem volt könnyű sorsolása, a Roma, az Inter, a Fiorentina, a Napoli és a Lazio is útjukba került az első 8 forduló során. Így azért kevésbé kínos a gyenge rajt... Ranieri már meccselt is egyet a csapattal, múlthéten a Roma-t fogadták hazai pályán, ahol egyből bravúrpontot szereztek (0-0). Azóta volt még egy egész hete a csapattal dolgozni és rákészülni a Bologna elleni derbire, ami akár idegenben is nyerhető. Az biztos, hogy a védekezést rendbe vágja az öreg, vele jóval kevesebb gólt fog kapni a Samp.

Brusztolós, kemény meccset várok, ahol akár nyerhet is a Sampdoria, de azt gondolom , minimum egy döntetlenre jók lesznek és szépen lassan megindulhatnak majd felfelé a tabellán.

Bologna - Sampdoria: Dupla esély - Dupla esély tipp