Az általam beharangozott 4 meccses etap második mérkőzéséhez érkeztünk, mely egyben az OTP Bank Liga 10. fordulója is. Ennek a fordulónak az egyik legizgalmasabb mérkőzése lehet a Kisvárda-Puskás Akadémia találkozó, ahol a középmezőny elejéhez tartozó csapatok adnak egymásnak randevút, a három pontért.

Ahogyan vártuk, egy brusztolós mérkőzésen kivívott győzelemmel szakította meg negatív sorozatát a múlt héten a szabolcsi alakulat. Nem volt szép meccs a kaposvári, de a forduló gólját szerző, a Kisvárda színeiben 150. találkozóját játszó Lucas Marcolini Dantas Bertucci góljáért feltétlenül megérte megtekinteni a találkozót. Lucas karmesterhez méltóan vezette győzelemre együttesét, mely úgy tűnik túl van az elmúlt napok, hetek viharain. Ezt a pozitív változást kell tovább vinni a hazaiaknak és akkor a PAFC ellenében is sikeresek lehetnek. Örömteli hír a hazaiaknál, hogy Cukalasz letöltötte 3 mérkőzésre szóló eltiltását, így ismét számíthat rá Kocsis János edző. Személyében támadó szellemű középpályásról beszélünk, így érkeztével valószínűleg több lehetőséghez jutnak majd elől Grozavék is. A védelem stabilitásáért kinevezését megelőzően is Kocsis János volt a felelős az edzői karban, így számára nem jelenthet gondot az ideális összetétel megtalálása.

Arra a stabil védelemre szükségük is lesz a hazaiaknak, mert a liga második leghatékonyabb támadósorával rendelkező alakulat lesz a vendégük. Az új tréner Hornyák Zsolt érkezésével, valamint a nyári igazolásokkal nagyot húztak Felcsúton. Már-már dobogóesélyes csapatként tekintenek az "Akadémistákra". Viszont amennyire hatékonyak elől Gyúrcsó Ádámék, annyira bizonytalan a csapat védelme. Eddig mindössze egy találkozót tudtak lehozni kapott gól nélkül, azt is az utolsó helyezett Kaposvár ellen, hazai pályán. Most se vegyünk rá mérget, hogy a gólkirály jelölt Grozav vezette támadósort nullán tudják majd tartani.

Óriási taktikai csatára számíthatunk a találkozó kapcsán, ahol valószínűleg egy gól fog dönteni ( ha fog ) a három pont sorsáról. Hogy én mégis miért a hazaiak felé billentem a mérleg nyelvét? Magyarországon vagyunk, ahol legyünk őszinték nem túl gyakori dolog, hogy egy középcsapat hatos veretlenségi szériát épít ki. Előbb-utóbb jön egy botlás. A hazai szurkolóktól támogatott Kisvárda elég erős és motivált ahhoz, hogy belerondítson a PAFC sorozatába.

Kisvarda - Puskás Akadémia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp