A voros csoport rangadoja ez a parositas, az utobbi szuk masfel ev ket meghatarozo, GS-gyoztes es vilagelso jatekosa nez farkasszemet.

Barty a Bencic elleni sikerrel bebiztositotta vilagelsoseget, igy o a WTA 14. jatekosa aki a ranglista elen telel, es mindossze az elso ausztral. Ez a noknel sokszor nem jelent sokat, de egyebkent is csodas szezonja van. Miota a krikettet hatrahagyva ismet teniszezonek allt, evrol evre fejlodik, es ez iden egy RG-gyozelemben csucsosodott ki. Kicsit talan elfaradt az ev vegere, talan kiismertek az ellenfelek, megfejtettek a fonak nyeseseit, de sokkal szenvedosebbre sikerultek az utobbi honapok. Fokent a kinai tornak, Vuhanban es Pekingben is hullamzo volt, pedig alapjaraton ez nem igazan jellemzo Ashre. Az elso itteni meccsen sem volt rossz, de ha Bencic 100%-os, nem biztos hogy fordit.

Osakanak sokkal komolyabb hullamvolgye volt az ev kozepen. Nem birta el a nyomast ami ket egymast koveto GS-gyozelem utan nehezedett ra, szakitott edzojevel Sascha Bajinnal, raadasul sokat bajlodott kulonfele serulesekkel is. Ezeknek koszonhetoen januari Australian Open sikere utan egeszen szeptember vegeig nem tudott elodonton palyara lepni, tobb meglepo pofonba is belenezett. Aztan hazai palyan, stilszeruen Oszakaban szettveszteseg nelkul nyert tornat, majd elment Pekingbe es ott is megvert mindenkit, a vilagelso Barty-t, es most hetfoig egyeduli top 10-eskent Andreescut is. Kvitovat is tulelte elso csoprtmeccsen, fejben nagyon ott volt, latszik hogy (zsinorban 11 gyozelemmel a hata mogott!) megint tele van onbizalommal. Amikor ilyen, Naomi Osaka szinte legyozhetetlen.

Friss emlek, a kinai fovarosban mar legyozte az ausztralt, meghozza a 2-1-es eredmeny ellenere eleg siman. Szervait nem tudta olvasni Barty, egyetlen egy alkalommal tudta brekelni, amikor a japan lany egy jatekban utott 3 kettoshibat (osszesen ennyit utott a meccsen). A labdameneteket is inkabb Osaka iranyitotta, kontrollalta az ausztral fonakjat is, szoval tenyleg simanak tunt az a meccs. En itt is ezt varom, egyszeruen Naomi most jobban egyben van, jobban bizik magaban, megint ott van az a "gyilkos oszton", igazi clutch teniszezo. Ashley-t azert nem irom le, ennek szol a 7-es tipperosseg.

Barty, Ashleigh - Osaka, Naomi: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp