A spanyolok hétközi fordulóval múlatják az időt, az első meccset pedig a Alavés vívja a bajnokaspiráns Atletico Madrid ellen. Az Alavés hétvégén egy Villarreal ellen egy 4-1-es vesztes meccset hozott össze. Nem bírt Ekambiékkal, de főleg otthon gyűjtögeti a pontokat az északi együttes. Otthon sem játszik óriási focit, keveset ad a látványra. Erősen defenzív csapat, jobbára a középpálya is csak védekezik, a támadók meg vagy alkotnak elöl valamit, vagy se. Garitanónál nem nagyon vannak szabad gyökök, kötött posztok, nem nagyon kalandoznak el a játékosok. Elöl meg van mondjuk max két spíler, akik szabadabban focizhatnak, mondjuk egy Joselu, meg egy Perez vagy Guidetti, akiknek a feladat a védők idegesítése, az előre jutattott labdák megtartása.

Az Alavés utolsó 4 meccsét elbukta a 'tico ellen a matracosok 9 gólt lőttek, egyet sem kaptak. Tény, hogy vannak hiányzók a 'tico védelmében, de ez nem nagyon látszódik meg, mert egyrészt Lodiék remekül játszanak (utsó 8 meccsét nézve a 'ticónak 7 kapott gól nélküli volt !!!), másrészt ott van Oblak, aki olyan lövéseket véd, hogy az embernek tátva marad a szája. Kicsit fura Oblakot Dibuszhoz hasonlítani, így inkább nem is teszem.

A 'ticót jól ismerjük, kemény, fizikális csapat. Kokéék is a védekezésre alapoznak, ám teszik ezt jobb játékosállománnyal, és azért elöl is minőségibb a 'tico Moratával és Costával. Az Atleti ellen már a középpályát sem könnyű átjátszani, nem is szokott menni az Alavésnek sem. Azért az utolsó 8 meccséből 7-et lehozott kapott gól nélkül, olyan csapatok ellen, mint például a Leverkusen, a Bilbao vagy a Real Madrid. A 90 percek pedig általában meghozzák azt az egykét Atleti-gólt, ami elég a 3 ponthoz. Nem várok túl szórakoztató meccset, egyik csapatra sem a gólzápor jellemző, tipikus Atletis 1-0-ás, esetleg 2-0-ás győzelmet várok. Nekem 1,80-ért ez nagyon jó opciónak tűnik, és azért a keretek minősége sem ugyanolyan, amíg Simeonénél a padon is minőség van, addig ha Garitano kivesz egy-két fontosabb játékost, megborulhat az egyensúly, ráadásul Ely a védelemben eleve nem bevethető, pedig ő alapembernek számít Garitanónál.

Alavés - Atlético Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp