Tsonga és Berrettini Párizsban randevúznak

A párizsi ATP Rolex Masters torna a találka helyszíne, tehát Tsonga hazai terepen találja magát szembe első ízben az olasz Berrettinivel. Talán ennek is köszönhető, hogy egy viszonylag magas szorzó van jelenleg az olasz neve mellett (1.71). Az utóbbi időszakot mindketten kemény borításon töltötték, de egészen más szinteken... míg Berrettini a US Openen vagy épp Sanghaiban menetelt szépen, addig Tsonga challenger tornákkal is operált, hogy kijöjjön a gödörből. A francia korábban súlyfelesleggel is küzdött, ez mostanra talán megoldódni látszik nála (!?), de fizikum ügyileg azért simán jobb az olasz.

Wimbledon óta Berrettini is folyamatosan kemény borításon nyomul, zalatt 6 vereséget számlál, melyekből 4: Thiem, Zverev, Murray és Nadal. Talán Gerasimov és Londero elleni veresége számít csak betlinek (bár utóbbit a borításváltást követő első meccsen szenvedte el). Tsongát eközben Thiem mellett Ymer, Simon, Struff, Edmund és Sandgren is elkapta ezen a borításon.

Továbbá az sem mellékes, hogy Berrettini bekerült a TOP10-be, és jelenleg még esélye van a VB-részvételre, amihez persze nem lenne hátrány egy újabb szép menetelés most itt Párizsban is. A sorsolása nem egyszerű, a következő körben a Khachanov - Struff győztese jöhet, azt követően a nyolcaddöntőben pedig jó eséllyel a Cilic/Wawrinka/Nadal hármas egyike lehet az újabb akadály. Talán itt lesz az esély egy revansra Nadal ellen, ráadásul itt "csak" két szettet kéne nyernie a spanyol ellen.

Ehhez azonban az első akadályt kell megoldani, vagyis legyőzni Tsongát. Szerintem túl van árazva ez a Berrettini győzelem, 1.71-ért abszolút value.

Tsonga, Jo-Wilfried - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp