Dominic Thiemnek gyakorlatilag az idei éve lett az egyik legsikeresebb így a végére, 5 tornát nyert 2019-ben, senki többet nem tudott fogni a touron, Djoko, Medvedev, Nadal és Federer is négynél jár. Ezres tornát nyert Indian Wellsben, 500-as tornát Barcelonában, Pekingben és végre hazai pályán Bécsben is, meg egy 250-eset is behúzott otthon, Kitzbühelben. A nagy négyesből mindenkit vert idén, és egy nagyon stabil tenisszel masszív top ötös játékos. Egy ideig klasszik salakmenőként ismertük, de most már kemény borításon is képes nagyon dobbantani. Türelmesen kivárja a pontokat az utóbbi időkben, nem gyorsít rá feleslegesen, a védjegyévé vált egykezes fonákegyenesek nagyon sülnek, egy érett, stabil tenisze lett Thiemnek.

Milos Raonic jelenleg már a top 30-ból is kiszorult, viszont idén is hátráltatták őt jelentősen a sérülések. Montrealban a Rogers Cupon Felix Auger Aliassime ellen fel kellett adnia a meccsét farizom-sérülés miatt, ami miatt a US Openen sem indult, és úgy ámblokk az ázsiai túrát is kihagyta, az év végi fedett pályás tornák előtt gyakorlatilag csak a Laver Cupon játszott, és ott is kettőből kétszer kapott ki. Az ő játéka a gyors pályákra van kitalálva, nagy szerva, nagy tenyeres, viszont még a sérülésből visszatérve nem elég éles. A lábmunkája messze elmarad Thiemtől, és fonákoldalon is óriási a különbség a két játékos között.

Thiem óriási kedvvel játszik az elmúlt hetekben, szerintem ezt a formát át tudja menteni Párizsra is. Fizikailag nagyon a toppon van az osztrák, a még nem teljesen százas Raonicot félgőzzel is ütnie kéne, nyilván a fonákot támadva agresszívan. Idén Indian Wellsben találkoztak az elődöntőben, akkor Thiem nyert döntő szettben.

Raonic, Milos - Thiem, Dominic: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp