Egész komoly kis második körös meccseket rendeznek Párizsban az év utolsó Mastersén, több mérkőzés beillene egy Grand Slam negyeddöntőnek is. A két első kiemelt viszont relativ könnyű ellenfelet kapott, két hazai versenyzőt, Nadal Mannarinoval néz szembe a harmadik körért.

Rafa Nadal immáron friss házasként vághat neki az idei Paris Mastersnek, és visszaveheti a világranglista első helyét is, ugyanis tavaly nem indult itt, ergo nincsenek megvédendő pontjai sem. Nadal is már 33 éves, limitált tornaszámmal vág neki az évnek, a US Open győzelme óta csak a Laver Cupon játszott. Túl sok újdonságot nem lehet elmondani a játékával kapcsolatban, bika tenyerese van amihez most felhúzták a fonákját meg az adogatását is. Nem ismer elveszett labdát, és nem úgy ismerjük, hogy a tornák első körében valaki is meg tudná lepni, akár csak egy lopott játszmával is.

Mannarino is bal kezes játékos kétkezes fonákkal, viszont olyan, mimtha néha csak tologatná a labdát nincs az ütéseibe közel se annyi pörgetés, mint Nadaléba. A nagyok dolgát egyáltalán nem nehezíti meg, egyrészt mert nincs meg hozzá az a stabil játéka, másrészt pedig nem nagyon ér el odáig, hogy top játékosokkal találkozzon, vagy olyan 250-es tornákon indul, ahol a nagyok nem.

Érdekes, hogy bár mind a ketten 30 fölött járnak, eddig csak egyszer találkoztak, Pekingben, akkor Nadal 7:6 6:1-re győzött, ez az eredmény ezzel a határral bőven nyertes lett volna. Szerintem ez a kissé eltolt line annak szól, hogy Rafa New Yorkban játszott utoljára a Laver Cupon kívül. Legrosszabb esetben is egy 7:6 6:3-mal nyertes a tipp.

Mannarino, Adrian - Nadal, Rafael: Játékok száma - Felett/alatt tipp