A konstancai FC Viitorul vezetősége jól teszi, ha hátrafelé is nézeget, hiszen egyelőre hiába van a 2. helyen a Fekete-tenger-parti csapat, mert bizony sokan leselkednek mögötte. Jelenleg 25 ponttal tényleg még ezüstérmes pozícióban van a konstancai alakulat, ám mögötte "szorosnak" tűnik a román élvonal felsőházának rangsora. A pillanatnyi sorrend a következő: 3. hely: CS Universitatea Craiova 24 pont (18-14-es gólarány, +4 gól), 4. hely: Gaz Metan Medias 22 pont (23-20-as gólarány, +3 gól), 5. hely: FC Astra Giurgiu 22 pont (19-17-es gólarány, +2 gól), 6. hely: Poli Iasi 21 pont (17-15-ös gólarány, +2 gól). Elöl pedig listavezető 27 ponttal a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

Szóval az a helyzet van, hogy az FC Viitorul a Chindia Targoviste elleni hazai veresége esetén bizony "szorulttá" tud válni a dolog a tengerpartiak számára. És azért jelen van ám az előremenekülés lehetősége is. Sőt, igazából ez jelentheti majd a hatalmas tétet a hazaiak számára.

Ugyanis az éllovas kolozsvári csapat volt olyan "nagylelkű" az előző fordulóban, hogy vereséget szenvedett Jászvásáron (Iasi) és maradt az eddigi 27 pontjával az élen. Mivel a Viitorul Constanta 25 szerzett pontnál jár és az újonc Chindia Targoviste elleni hazai mérkőzésen újabb 3 pontot szerezhet egy esetleges otthoni győzelemmel, ez pedig azt jelentené, hogy - legalább 1 napra - helycsere lesz a román élvonalbeli bajnokság tetején, s a konstancai FC Viitorul megelőzi a kolozsváriakat. Persze, nem érdemes "túllihegni" ezt a dolgot, hiszen a Viitorul Constanta - Chindia Targoviste mérkőzést követő napon fogják rendezni a CFR Cluj - Academica Clinceni, ahol a tavalyi bajnokcsapat kolozsvári gárda hazai pályán játszik majd a másik újonccsapat ellen.

Arra azért érdemes lesz nagyon figyelni, hogy igazából nem is az jelenti a legnagyobb tétet a konstancai FC Viitorul számára, hogy egyetlen napig éllovas lehet a román focibajnokságban (persze, ez is tét), hanem a jelentősebb dolog inkább abban rejlik a konstancaiak számára, hogy a Chindia Targoviste elleni otthoni győzelemmel továbbra is közelharcban lehetnek a bajnoki címért zajló küzdelemben és egy újabb győzelem révén továbbra is tisztességes távolságban bírják tartani a mögöttük levő vetélytársakat.

Tipp: győz a konstancai FC Viitorul.

Viitorul Constanța - Chindia Târgovişte: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp