Úgy tűnik, hogy nem tanult semmit sem a tavalyi bakijaiból az isztambuli Galatasaray legénysége. Ugyanis az előző bajnokság elején az történt, hogy eltékozolta a pontokat a Boszporusz-parti alakulat, majd utána pedig nagyon alaposan kellett "kapaszkodnia", hogy pótolni bírja még időben a lemaradást és ismét bajnokcsapat lehessen a Galatasaray. Eddig hasonló forgatókönyve van ennek a bajnokságnak is, hiszen a 9 mérkőzésen elért 3 győzelemmel, 4 döntetlennel, 2 vereséggel, 9-9-es gólaránnyal és 13 ponttal jelenleg még csak 7. helyezett a minden kétséget kizáróan leghíresebb török focicsapat.

Ez a Caykur Rizespor elleni - és hazai pályán rendezendő - mérkőzés a várható Galatasaray-sikerrel együtt éppen a fentebbi szerény mérlegen javíthat. Főleg annak tudatában hazai győzelem várható - és ez is a tippem -, hogy a vendég Caykur Rizespor máris elfoglalta "jól megérdemelt" helyét a bajnoki tabella második felében, a kiesőhelyek közelében (13. hely). Az is reményre ad okot nekem a hazai győzelemre való tippelésnél, hogy a vendégcsapat nagyon rossz formában van mostanában. Persze, azt is lehetne említeni, hogy egyelőre még veretlen hazai környezetben a Galatasaray, de szerintem ezzel még nem érdemes túlzottan sokat foglalkozni, hiszen még csak a török élvonalbeli bajnokság elején járnak a felek, s egyelőre még csak néhányszor játszott otthon az isztambuli együttes.

Szerintem inkább érdemes azzal foglalkozni, hogy annyira gyenge a Caykur Rizespor, hogy még néhány cserejátékosát játszatva is illene nyernie a Galatasaraynak. Hangsúlyozon, hogy "illene", mert hát, sajnos, a törököknél sem lehet "biztosra menni" azzal, hogy az egyik csapat nagyon sokkal erősebbnek tűnik, mint az ellenfelként pályára lépő másik csapat.

Mégis "bepróbálom" a hazai győzelmet. Elvileg nem szabadna, még véletlenül sem, semmi egyéb másik eredménynek sem születnie, csakis hazai sikernek kellene lennie a meccs végén.

Tipp: győz a Galatasaray.

Galatasaray A.Ş. - Çaykur Rizespor: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp