Már csak mindössze négy forduló van hátra a norvég élvonalbeli bajnokságból, s így a bajnoki hajrában a jelenleg 6 pontos előnnyel listavezető Molde FK-nak muszáj megnyernie ezt a Kristiansund BK elleni hazai mérkőzést. Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy győzelemre van ítélve a Molde FK.

Ugyan egyáltalán nem teljesít rosszul a vendég Kristiansund BK (6. helyezés az eddigi 26 mérkőzésen: 10 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 36-34-es gólarány, 38 pont), sőt, talán még azt is lehetne mondani, hogy viszonylag jól szerepel a kristiansundi együttes. Emellett még az is van a vendégcsapatnál, hogy a jelenlegi formája is megfelelőnek mutatkozik. Mégis az lehet a vendégek veszte, hogy a náluk minden tekintetben jobb Molde FK számára ezúttal nagyon hatalmas a tét. Hiszen a Molde FK esetében egészen konkrétan arról szól a dolog, hogy bajnoki címet nyer-e idén vagy pedig nem nyer bajnoki címet idén a csapat.

Mivel nagyon jó a Molde FK gólkülönbsége (+31 gól), szemben a rivális 2. helyezett Bodo/Glimt +20 góljával és 3. helyezett Odd Grenland BK +7 góljával, így a Molde FK azt is megengedheti magának ezen a Molde FK - Kristiansund BK meccsen, hogy ne a több gól szerzésére, hanem csak a minimális győzelemre koncentráljanak a játékosok. Ez pedig, mármint az, hogy nincs gólszerzési kényszer, sokat jelenthet a bajnokság hajrájában.

Az előzőekben felsoroltak mellett még van egy dolog, amiért a hazaiak győzelmére tippelek, legyen az bármilyen pici is. Ez a dolog pedig nem más, mint a norvég éllovas Molde FK otthoni és a vendég Kristiansund BK idegenbeli teljesítménye ebben a bajnoki szezonban. Idén a Molde FK annyira jól szerepelt otthoni környezetben, hogy még továbbra is veretlen, ráadásul a 12 hazai meccsen csak 2 döntetlenje van a 10 győzelem mellett. Ellenben a Kristiansund BK inkább otthon játszik jobban és nem pedig idegenben. Jobbára vereséget szenvedni vagy jó esetben döntetlenezni szokik idegenbe menni a kristiansundi alakulat.

Ezúttal viszont idegenben fog játszani és a bajnoki címért zajló küzdelemben maradás a tét a hazaiak számára.

Tipp: győz a Molde FK.

Molde - Kristiansund BK: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp