A 11 forduló után jön a 12. forduló, amiben sok meglepetés nincs, viszont a 11. round hétközi volt, így sok pihenő a játékosoknak nem volt. De ők szokták mondogatni, hogy jobb meccseket játszani, mint edzeni, ami kétség kívül igaz, megyeiben sem volt ez másként...

Az Espanyol már túl van egy edzőváltáson, ebben is közös a két csapat helyzete, csak más-más okból lett mestercsere, mert amíg a Valenciánál nem feltétlenül a játékkal, az eredménnyel volt probléma, az Espanyolnál csak azzal volt. Pablo Machinnal pár siker, de bajnokin csak egy, szóval a megszerzett 8 ponttal bőven kieső még a barcelonai csapat. Machin nem sokat tett hozzá, de hát mit is vártunk? Ráadásul akad pár hiányzó, szóval nem könnyű a helyzet. És most tessék kapaszkodni, LaLiga meccsen eddig otthon, a Cornellában 0-0-5 a mérleg. Magyarul öt zakó, és ebben az ötben nem volt benne a nagy hármas, a Tico, a Barca meg a Real Madrid. a lőtt gólok száma 1, azaz egy. Egy lőtt gól 5 meccsen, hát így nem nagyon lehet bennmaradni.

A Valencia sem fut eddig nagy idényt, Marcelino távozása nagyon váratlan volt (már számunkra, mert azért volt ott feszkó korábban is) Megrázta a Denevéreseket, de azért a keret nem annyira rossz. Viszont megint arra faragnak rá, amire tavaly, rendkívül sok a remi. Sérülések is nehezítik Celades dolgát, Guedes, Cherysev, Rodrigo és Gameiro például kénytelen volt a hétközi bajnokit kihagyni, ketten mondjuk lapok miatt, Guedes az, akinek a visszatérése várat magára, lassabban gyógyul a portugál, mint várták. De Li Kang jól mozog, van már Soler, visszajön Rodrigo meg Cherisev eltiltásból, szóval nem olyan pocsék a helyzet. Abban bízom, hogy most Gabriel Paulistáék nem játszanak burleszk filmet hátul, egészen nagy balgaságokra képesek a Túria-parti védők. Szerintem az Espanyol biztosan menni fog előre, nem nagyon tehet mást, de ha sokat kockáztat, megint rajta veszít. Egy Cherysev azért a sebességével tud majd gondot okozni, meg igazából én ezt az Espanyolt nagyon gyengének tartom LaLiga szinten. A Valencia is volt már acélosabb, de azért ott egyéni képességeket illetően jobbak a játékosok, ha csapatként nem is az igazi még. Nálam egy ikszre minimum jó a Valencia, más kérdés, hogy a remivel valószínűleg egyik fél sem lenne boldog.

Espanyol - Valencia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp