Ahogy közeledünk az alapszakasz vége felé, úgy lesz minden mérkőzés egyre fontosabb. A csapatoknak 100%-ot kell nyújtani, hiszen a wild card helyekért idén is nagy tülekedés lesz. Két AFC csapat egymás elleni mérkőzését választottam, a Pittsburgh Steelers játszik az Indianapolis Colts csapatával. Igazi hullámvasút ez a mérkőzés, ha csak a szorzók alakulását figyeltük, hol a Colts volt a favorit, de most már a Steelers csapatára kínálják az alacsonyabb szorzót.

Steelers underdogból favorit, ez betudható a hazai pályának és a Coltsból kiesett első számú elkapó Hilton hiányának. Támadó oldalon sajnos a 2. fordulóban elvesztette kezdőirányítóját a csapat. Big Ben nélkül semmi jót nem jósoltam nekik, igazából ez a 3-4-es mérleg nem rossz. Kis szerencsével akár a wild card is meglehet, de maradjunk a realitás talaján, az AFC mezőnyből van jobb csapat. Jelenleg Rudolph vezeti a csapatot, statisztikája nem rossz, köszönhető a támadófal kiváló munkájának. Alig sackelik az irányítót. Futó poszton ismét sérülés Conner nem bevethető, kezdőposzton most Samuels termeli a yardokat. Conner mellett Snell se játszik. RB poszton kicsit meglőve a csapat. Elkapó fronton jól állnak, Juju, Johnson, Washington, McDondald. Juju idén elmarad a várttól, Big Ben távollétében kevésszer használják. Rudolph inkább Johnsont keresi labdával. De Juju bármikor képes elit szinten játszani, csak a labdát a kezébe kellene dobni. A védelem összképe és teljesítménye nem rossz, pass rush működik 24 sack igazán jól fest. A védelem már 10 labdát lehalászott. A védőfalból Heyward szépen teljesít, partnere Tuitt sajnos kiesett az évre. A belső LB posztot kevésnek érzem, kicsit lyukas, nincs igazi vezér. A fiatal, újonc Bush jól beilleszkedett, néhány év és igazi meghatározó alakja lesz a defensenek. A secondary jó nevekből áll, főleg Fitzpatrick megszerzése. Az érte adott első kör már elgondolkodtató.

Colts 5-2-es mérleggel vezeti az AFC South divíziót és minden esélye megvan, hogy januárban is focizzanak. Idén előtt nem láttam sokat a csapatban, de most már kezd megváltozni a véleményem és egy szerethető kis csapat lett a Colts, akik vagy csoportelsőként vagy wild carddal, de bent lesznek a rájátszásba. Támadó oldalon Brissett kisebb ingadozások, bizonytalanságok kivitelével nem rossz. Támadófal kiválóan végzi munkáját és így Brissett sincs agyonütve. Futás működik Mack jó játéka nélkülözhetetlen. Elkapó szekció Hilton kiválásával vékony, most Pascal, Rodgers és a két tight end maradt. De még így is jobbnak tartom a támadósort, mint a Steelersnél. Védelem kicsit elmarad az ellenfél statisztikájától, a legnagyobb különbség a szerezett interceptionokban mérhető. De igazából több tehetség és playmaker játszik a Coltsba, mint a Steelers egységébe. Itt az LB sorban Leonard visszatértével igazi vezére van az alakulatnak.

Összességében mindkét csapatnak csak a győzelem az elfogadható, de én a Colts gárdája tenném a voksom. Kiélezett, szoros találkozót várok. A Steelers legutóbb a Dolphins ellen kicsit megijesztett, de aztán higgadtan felülkerekedtek a delfineken. A Colts is, amikor a Broncos ellen szenvedett, de így is látok fantáziát az indianapolisi csapatba. Nem fognak kikapni 3 pontnál többel, de még a győzelmük se ördögtől való.

Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp