A magyar idő szerinti 22 órás sávból is lesz egy-két izgalmas találkozó. Ilyen lehet az általam választott Seattle Seahawks - Tampa Bay Buccaneers ütközet. Ahol egy pontokban gazdag összecsapás várható. A két jól teljesítő támadó oldal csap össze a kevésbé meghatározó védelemmel szemben.

Seahawks 6-2-es mérleggel áll és ez csak a 2. helyre elég az NFC West divízióba. Mert a 49ers eszméletlen szezont fut és veretlenül áll a divízió élén. Támadó oldalon rendben a csapat, Wilson MVP formában teljesít. Zsenije kimagasló és mindössze 1-szer adta el a labdát. Továbbá ezt a jó teljesítményt a gyatra támadófallal sikerült elérnie. Nagyon jól játszik, ha érzi, hogy összenyomják a zsebbet, akkor kimozog vagy megfutja, vagy egyéb trükkös megoldásokhoz nyúl. Futó poszton Carson-Penny kettős jó és a csapat is futás orientált. Elkapó poszton Lockett kiemelkedik, utána Metcalf biztató, Moore nem rossz. Plusz a csapat waiver listáról megszerezte a Patriots által elküldött Josh Grodont. Gordon tehetséges játékos, posztja legjobbjaihoz is tartozhatna, ha nem lenne játékon kívüli problémája. De hátha Seattleben jön meg, amire sokan várnak. Lockett-Metcalf-Grodon trió elég jól hangzik. Tight end poszt Dissly kiesésével, kicsit betöltetlen Luke Wilsonnal próbálkoznak. Védelem legnagyobb gondja a secondary, rengeteg yardot engednek az ellenfél támadóinak. Védőfal rendben, pass rush működik, csak sackek terén kicsit visszafogott a gárda. A futás elleni védekezés közepes. LB poszt Wagner vezetésével megoldott, igazi vezére a csapatnak, jól helyezkedik. A secondary gyengécske, sok yardot nyelnek be és nagy játékot engednek.

Buccaneers 2-5-ös mérleggel áll és talán matematikai esélyt adhatunk a csapatnak. Arians mesterrel se léptek nagyot elő, ismét egy play off nélküli szezont zárnak. Kérdés, hogy Arians marad vagy ismét nyugdíjba megy. Érez-e még magába annyit, hogy kinevelje egy franchise irányítót. Mert Winstont sokan leírják, és nem látják benne a potenciált, hogy sikerre vezeti a Bucs csapatát. A statisztikája gyatra, sokszor nem gondolja át a lehetőséget és belemegy rossz megoldásokba. A támadófal se segíti munkáját, rengetegszer viszik földre. Így nehéz jó döntéseket hozni, ha már az arcodban a passzsiettető. Futó poszt gyenge, Barber-Jones egy-egy mérkőzésre jó, aztán elvesznek. De az Evans-Godwin páros, a liga egyik legjobb elkapó párosa. Winston kényelmes pozícióba, mert ez a két elkapó bármit képes elkapni és nehéz készülni, mikor ki lesz terítéken. Tight end poszt Howard sérülésével Brate lép előrébb. A védelem gyenge, a védőfal még rendben, futást szépen dominálják, de passz ellen a liga legvégén a csapat. LB poszt is közepes, pedig jó játékosok találhatóak David, Minter, White, csak a tackle magában nem elég.

Összességében a Seahawks a jobb csapat és otthon nagyon kevés vereséget szenved. A CenturyLink Field az ellenfél számára, igen borzalmas hely. A Bucs idegenben halovány. Nehéz meglátni, hogy ez a Buccaneers miben verheti meg a Seahawks csapatát. Mert a Bucs jól fogja a futás, de Wilson akkor megtalálja Lockettet vagy a többi elkapót, mert a passz védekezés gyenge. Szerintem az 1 TD különbség is meglesz a két csapat között.

Seattle Seahawks - Tampa Bay Buccaneers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp