Ruben Loftus-Cheek, Ross Barkley, a francia világbajnok N'Golo Kante, a dán hátvéd Andreas Christensen és a német - szintén hátvéd - Antonio Rüdiger, illetve az argentin Lisandro Martinez és a mexikói Edson Alvarez fognak hiányozni a csapatokból. Mivel mindkét együttes zömében fiatal játékosokból áll és emiatt mindkettőnél az átlagosnál jóval többször van meccsen belüli formaingadozás, plusz mindkét gárdánál azt vallják a vezetők is és a focisták is, hogy "jobb adni, mint kapni", arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt. Arra azért már nem mernék tippelni, hogy ezen két csapat közül melyik fog nyerni, de ha 2-1, 2-2, 2-3, 3-2 vagy 2-3, satöbbi lesz a végeredmény, akkor részemről teljesen mindegy a győztes kiléte, hiszen csakis annyi a lényeges számomra, hogy jó meccs legyen sok góllal. Ennyi.

Azért már most némileg sajnálom a londoniaknál Andreas Christensent és Antonio Rüdigert, hiszen ezek a "szerencsétlen" csávók a 21 éves Fikayo Tomori és a 25 éves francia Kurt Zouma személyében két olyan riválist kaptak, akiktől várhatóan roppant nehéz lesz majd a kezdőcsapatbeli poszt visszaszerzése. Talán egy picivel jobb helyzetben vannak elöl a 18 éves Callum Hudson-Odoi és a 21 éves amerikai Christian Pulisic, hiszen ők olyan poszton játszanak, ahol sokkal gyakrabban váltogathatják egymást. Szintén a londoni kékeknél szerintem a balhátvéd spanyol Marcos Alonso is remeghet, ugyanis visszatérőben van a brazil Emerson Palmieri, s ez a dolog bizony semmi jót nem jelent neki. Sőt! Szerintem a brazil úgy lesz ismét kezdő balhátvéd, hogy csak na. És még pislognia sem kell majd.

A vendég hollandoknál van esély arra, hogy a marokkói Hakim Ziyech ismét jól fog irányítani. És talán még gólerős is lesz a csávó. Az tutira biztos, hogy előtte-mellette kizárólag csak olyanok lesznek, akiktől nem áll távol a gólszerzés (Quincy Promes, David Neres, Dusan Tadic). A védelem is rendben valónak tűnik az Ajaxnál, akárcsak a kapusposzt is. Talán csak a védekező középpályásoknál lehetnek problémák, hiszen sem Lisandro Martinez, sem pedig Edson Alvarez nem játszhatnak. Az azért viszonylag biztosnak tűnik, hogy a fáradhatatlan Donny van de Beek lesz az egyik ottani játékos, viszont a másikról szerintem csak a mérkőzés napján fog dönteni Erik ten Hag edző. Ugyanis várhatóan a 17 éves holland Ryan Gravenberch és a 23 éves Razvan Marin közül kell majd választani egy játékost.

Amúgy nekem teljesen mindegy, hogy miként döntenek majd az edzők, hiszen csakis annyi lényeges, hogy mindkét csapat játékosai közül néhányan szerezzenek gólokat.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Chelsea - Ajax: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp