A Leafs otthonába látogat hajnalban a Los Angeles Kings, ami megint nem sok jóval kecsegtet a vendégeknek. Hiányzó nincs a vendégeknél, de így sem túl fényes amit eddig produkálnak idén. Bár legalább nem a liga utolsó helyén vannak mint tavaly ilyenkor, szóval azért ez is haladás. Kopitar új erőre kapott, és 13 pontjával toronymagasan kiemelkedik az egész csapatból. Meglepő módon utána Drew Doughty következik a házi pontversenyben 10 ponttal, ami védő létére igencsak meglepő. Kovalchuk és Toffoli 8-8 pontot tudott összehozni, ami szintén nem rossz eddig. A probléma nem is nagyon a góllövéssel van, hanem a kapusteljesítménnyel. Quick egy 85.8%-os mutatót tud felmutatni, ami nagyon-nagyon gyenge. Campbell sem sokkal fényesebb második számú kapusként, ő 88.1%-ot hozott ez idáig.

A hazaiaknál Tavares az egyetlen hiányzó (Horton és Clarckson még idén nem is játszottak), aki 8 meccsen 7 pontnál jár. Bár volt már jobb helyen is a Leafs idén, azért nagyon nem hiszem hogy kell majd aggódniuk. Marner 17 pontnál, Matthews 16 pontnál, Rielly 15 pontnál jár, hogy a többieket ne is említsük. De akár Kapanen, akár Nylander nevét is írhatnánk. Eléggé rendben van a támadó részleg a Leafs-nél, megérte Babcock mesternek odaadni az az 50 milliót 10 évre. Kapuban Andersent várom kezdőnek, aki 7-2-0-ás mutatóval és 90.4%-os védési mutatóval rendelkezik.

Az nem is kérdés, hogy jelenleg a Leafs erősebb mint a Kings, bár ez az NHL, ahol bármi megtörténhet. Emberelőnyök terén a Kings a liga 2. legrosszabb csapata, 10% alatti mutatójuk van, míg emberhátrányban konkrétan ligautolsók. Ilyen emberhátrányos védekezéssel, illetve ilyen kapusteljesítménnyel a Toronto szerintem minimum 4 gólt be fog rámolni a vendégeknek. Viszont ezekre válasz nem hiszem hogy lesz. Még az is benne van érzésem szerint, hogy egy olyan meccsbe szaladnak bele a vendégek, mint a Canucks ellen, és vagy 7-8 gólt kapnak. Mindenesetre a rendes játékidős hazai győzelmet elég biztosnak érzem hajnalra.

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp