Az az igazság, hogy előzőleg sokat gondolkoztam azon, hogy érdemes-e előzetest írni erre a meccsre, ám miután a "fellángolásoknál" néhányszor már lebeszéltem magam, most mégis úgy döntöttem, hogy írok pár sort. Ugyanis időközben abban egyeztem meg saját magammal, hogy nem "viszem" túlzásba a tétet és alacsony marad a dolog.

Leginkább azért nem bírtam eldönteni, hogy írjak-e avagy nem, mert ezen a hétvégén az angol csapatnak - elméletileg - nagyon fontos és talán a következő angol bajnoki címet is meghatározó rangadója lesz az FC Liverpool otthonában. Ám azt is tudom nagyon jól, hogy míg az FC Liverpoolnál még a Bajnokok Ligája megnyerésénél is fontosabb az angol bajnoki cím megnyerése, addig a Manchester City csapatánál éppen fordítottak a dolgok, vagyis a "bugyikékeknél" fontosabb a BL-cím, mint az angol bajnokság megnyerése. Ezért - szerintem - majd azt lehet látni ebben a hétközi BL-fordulóban, hogy az FC Liverpool tartalékolni és pihentetni fog a számára nagyon fontos hétvégi angol bajnoki rangadóra, miközben pedig a Manchester City számára éppen ez a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés megnyerése lesz fontosabb. Természetesen úgy fog tűnni, főleg kívülről, hogy a Manchester Citynek mind a két találkozó fontos, s mindkettőt "komolyan veszi" és mindenhol nyerni akar, de ez nálam nem baj, hiszen tudatában vagyok annak, hogy a látszat néha csal, pluszban pedig egyre gyakrabban kell kenyeret és cirkuszt biztosítani a népnek, hiszen az emberek többsége csakis ebben az esetben hajlandó a "keményen" megdolgozott pénzét a fociklubok kasszájába és a focisták zsebeibe tömködni.

Na, és a fentiek mellett még ott van az a dolog is, hogy amennyiben ezen a mérkőzésen sem fog legalább 1 pontot szerezni az eddigi össze BL-meccsét elbukó olasz Atalanta, akkor tutira biztosan fog búcsúzni a BL-csoportmeccsek után és még az EL-szereplést jelentő 3. hely megszerzésére is csak közel nulla esélye lesz ebben az A-csoportban. Az is problémát jelent a BL-ben nagyon gyengén teljesítő Atalanta Bergamo számára, hogy leggólerősebb játékosa, a kolumbiai Duvan Zapata sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni ezt a találkozót. Amelynél nem számítok élvezetes összecsapásra, de arra igenis számítok, hogy 1-2 góllal jobbnak fog bizonyulni a vendégcsapat.

Tipp: győz a Manchester City.

Atalanta - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp