Mönchengladbach - AS Roma az Európa Ligában

Az előző körben is ezt a párosítást játszották az EL J-csoportjában, csak akkor Rómában rendezték a találkozót. Ott 1-1-re végeztek a csapatok, a Gladbach a 95. percben büntetőből egyenlített, noha egész meccsen többet veszélyeztetett. A csoport totál kiegyenlített, az első és a negyedik között csupán 3 pont a különbség 3 körrel a vége előtt, innen még bárki továbbjuthat.

A Gladbach vezeti a Bundesligát, egészen remek szezont futnak. Két megnyert rangadón vannak túl (Frankfurt és Leverkusen), a formára tehát nem lehet panasz. Ha a csoportból sikerülne az EL-ben a továbbjutás, akár itt is összejöhetne nekik egy menetelés, ahogyan tavaly azt a Frankfurt is csinálta.

Az olaszok nem annyira csípik a második számú európai sorozatot, valahogy rendre sikerül kiesniük, és úgy tűnik, ennél nekik sokkal fontosabb a Serie A. A Roma hosszú idő után most úgy fest, tud tapadni valamennyire az élbolyhoz, biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban érdekli őket, hogy a 4-ben végezzenek otthon, mint hogy itt hogy alakul majd EL... Hétvégén Pármában biztos nem vár rájuk sétagalopp, okosan kell készülni a vasárnapra, el tudom azt is képzelni, hogy nem a legerősebb 11 fut majd ki Németországban a gyepre.

Ez a Gladbach szerintem komolyan veszi, otthon a közönségük +1 embert jelent, és egy olasz csapat ellen bármikor szívesen fogadok az EL-ben. Sima hazait is el tudok képzelni, de most itt megelégszem egy kétesélyes fogadással, az 1X-re 1.34-et kínálnak, ami szerintem baráti odds.

Borussia Mönchengladbach - Roma: Dupla esély - Dupla esély tipp