Meglepően magas oddsal jöttek ki az irodák a Puskás Akadémia - Újpest FC találkozó góljait tekintve. Ha abból indulunk ki, hogy a csapatok eddig lejátszott 11 bajnokiján 31 illetve 32 találat született, akkor már-már ajándék szaga van a kettes feletti szorzónak az over 2,5 gól feletti opcióra. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a szezonbéli első találkozójukat a PAFC 3:1-re nyerte meg az Újpest ellen, akkor adja magát a szituáció, hogy érdemes kockáztatnunk erre a lehetőségre.

Bár hazai pályán elszenvedett vereséggel zárta a PAFC az OTP Bank Liga első körét, de szégyenkezni így sincs oka a Hornyák Zsolt trenírozta alakulatnak, mert az eddigi teljesítményük a bajnokság egyik pozitív meglepetésének számít. A szlovák nemzetiségű tréner a nyílt támadójáték híve. Ehhez a szemlélethez idomulva alakították ki nyáron a keretüket és ezzel a hozzáállással lepték meg jó pár ellenfelüket. Gyurcsó, Vanacek, Henty, vagy éppen Knezevic játéka tökéletesen illeszkedik a taktikához, így nem véletlen hogy már 19 góllal terhelték meg ellenfeleik hálóját. Ugyanakkor a védelme is elég gólérzékeny a felcsútiaknak. Erről árulkodik a 12 kapott találatuk.

A vendég Újpest szurkolói legnagyobb bánatára egy közepesnél gyengébb produktumot tudott letenni eddig az asztalra. Idegenbeli teljesítményük még elfogadhatónak is tekinthető, mert csak a Kisvárda és a Ferencváros talált fogást rajtuk. Viszont hazai pályán gyalázatosan gyengék. Most elvileg reménykedhetnek a szurkolóik, mert Felcsútra látogatnak. Mindenesetre a lilák egy önbizalom növelő 3:2-es kaposvári győzelemmel hangolódtak a PAFC elleni találkozóra. Zsótér, Simon és Obinna játéka volt a sikerük kulcsa. Ha a felsorolt játékosokhoz a többieknek is sikerül felzárkózniuk, akkor parázs csatára van kilátás Felcsúton.

Több forgatókönyvet is el tudok képzelni, hogy miként születhet meg ezen a találkozón a 3 gól, de legvalószínűbbnek az tűnik számomra, hogy mind a két csapat szerez gólt és billen valamerre a mérleg nyelve.

Puskás Akadémia - Újpest FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp