A hétvégi elemzésbe nem fért bele két meccs, így ide fejtem ki róluk a gondolataimat nektek. Az első találkozón a kiesés ellen küzdő Sarpsborg látogat Kristiansundba és a bukik szerint elég nagy esélye van a három pont megszerzésére. Szerintem nem így van!

A KBK a középcsapatok közül az egyik legjobb otthon. 13 forduló alatt mindössze két vereséget szenvedtek el. Az egyik a Stabaek ellen történt meg, ahol végig domináltak, azonban egy kontra betalált ellenük (0-1). A másik pedig a tabella második helyén álló Bodo meglepetés sikere (1-2) volt. Jelenleg hetedik helyen állnak a bajnokságban és innen se előre, se hátra nem visz már nagyon az útjuk. Ezért lehet mondani, hogy tét nélküli lesz nekik a találkozó, azonban kár lenne lerombolni az a miliőt Kristiansundban, amit évek óta épít a vezetőség. Ide senki sem jár csak úgy győzni, ezért egy harcos és jó játékot várok a KBK-tól.

Amennyire jó a hazai mérleg, annyira rossz az idegenbeli az ellenfélnél. A Sarpsborg szerezte holtversenyben a legkevesebb pontot vendégként és ezért is meglepő az alacsony oddsa. 13 meccsből összesen 1-et (!) nyert meg öt döntetlen és hét vereség mellett. Pár hete aratták ezt a győzelmet az utolsó Ranheim ellen, akik pedig a leggyengébbek otthon. Ettől függetlenül ügyesen küzdenek a kiesés ellen és jelenleg két pont választja el őket az osztályozó helyen lévő Stromsgodsettől.

Hazai oldalon mindenki bevethető, azonban nem hiszem, hogy a legerősebb kezdővel áll ki Michelsen mester. Múlt héten elkezdte próbálgatni a télen vett szenegáli kapust, Mbayét, aki remekül helytállt - bár kikaptak 2-0-ra a Moldétól. A Sarpsborg keretében van 4-5 sérült, viszont egyikük se volt meghatározó idén, így csak a kispad lett rövidebb. Érdekes, hogy az átigazolási szezon végén igazolt Lafferty mennyire hasznos, illetve, hogy mennyit foglalkoznak vele a norvég lapok. Ettől függetlenül viszont hazai pontszerzést várok!

Kristiansund BK - Sarpsborg 08: Dupla esély - Dupla esély tipp