Én kicsit más oldalról közelítem meg a mérkőzést, mint Várda tette. Szerintem is jó csapat lett idén a Puskás, kifejezetten előnyére változott a játékuk Hornyák Zsolt alatt, de valami negatív még mindig ott motoszkál bennem. Mennyire lehet komolyan venni ezt a művi csapatot, mennyire akarnak ők tényleg dobogón végezni, esetleg nemzetközi kupában szerepelni. Én úgy látom, ezt az akadémiás dolgot elengedték már, tehát nem a kiöregedett ifistákkal töltik meg a keretet, hanem innen-onnan idevásárolt középszerű idegenlégiósokkal. Kicsit olyan feelingje van a Puskásnak, mintha a Videoton fiókcsapata lenne.

Az Újpest szerintem idegenben sokkal jobb taktikával rendelkezik, amit megmutatott a Videoton, a Kaposvár elleni bajnoki, de szerintem a kupameccsek is ebbe a körbe sorolhatóak (Ajka ellen 5-2). Egy masszív, inkább kontrákra építő játékot játszanak, aminek jobban fekszik az, hogyha az ellenfél támad, esetleg körülményesebb támadásvezetéssel operál.

Én azt várom, hogy a Puskás is inkább dominálni fog, de nem látom a gyorsaságot a csapatban. Kissé körülményesebb a támadásépítésük, és ezt az Újpest kihasználhatja. A Budapesti Honvéd megmutatta, hogyan kell játszani a Puskás ellen, milyen taktikai felállás szükséges hozzá, és az Újpest edzője kifejezetten értelmes faszi, szerintem levágta ezt könnyen. Én úgy gondolom, a végeredményre tippelést nem szabad erőltetni, inkább fogadhatónak tartom a mindkét csapat lő gólt opciót. Szerintem egy olyan mérkőzést láthatunk, ahol dominál a Puskás, hasonlóan a Videotonhoz, aztán az Újpest pedig meglőheti itt is a saját góljait.

Puskás Akadémia - Újpest FC: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp